Kralovsky maraton + enduro hétvége Hír

Bringabanda
2016/07/18
A maraton is igen technikás, a másnapi enduro 7 mért szakaszából 4 benne van
Hirdetés

Augusztus 20.-án rendezik meg 9. alkalommal a Kralovsky maratont, majd másnap az enduro futamot, ami idén a Szlovák bajnokság is egyben. Így aki egy remek rendezvényre vágyik a nemzeti ünnepen, annak ott a helye.

A maraton is igen technikás, a másnapi enduro 7 mért szakaszából 4 benne van, ráadásul erőnlétileg is kihívást jelent a maga 80km/3000m mászás kombinációjával.

szintterkep-kralomaraton2016.jpg
szintterkep-kralomaraton2016.jpg

 

Mivel idén szeretnék az enduro-t is népszerűsíteni, így a klasszikus kategóriák (elit, hobby) mellett a maratonosoknak (fully 120mm-ig, vagy merev kategória) is lehetőségük nyílik belekóstolni az endurozás világába, anélkül, hogy be kéne ruházni mindenféle protektorokba. Így aki érzi a késztetést, az egy remek hétvégét versenyezhet végig; szombaton maraton, vasárnap meg egy laza enduro a haverokkal, akikkel együtt el lehet tekerni a mért szakaszokig, büfézgetni a frissítőkön, és egyből megosztani az élményeket egymással.

Budapesttől útvonaltól függően 300-350 km-re található Granc Petrovce-ben van a rajtterület, karnyújtásnyira a szepesváraljai vártól, aminek tövében a maraton el is halad. Nem utolsó sorban a nevezés igen baráti, az első lépcső 15 EUR/nap, amihez az online felületen júli 31-ig lehet nevezni, és ráérünk készpénzben fizetni a rajtszám átvételekor. A következő lépcső 20 EUR aug 19-ig, majd a verseny napján 25 EUR. Korábbi tapasztalatok alapján a nevezésért egész jó rajtcsomagot, frissítőpontokat, mentőket a necces lejtők aljában, és a célban ökörsütést kapunk (legalábbis 2014-ben volt, idén nem garantálom).

 

Fontos maratonos infók

"80" maraton (80 km / 3000 m) A 40.km-nél van egy limitpont, ezt a rajttól számított 4 órán belül kell elérni.

"40" félmaraton (45 km / 1500 m) Előre nem lehet rá nevezni, menet közben lehet választani

"25" (23 km / 400 m) ¬hobby kategória, akinek van licence, nem indulhat ezen a távon

"BKR" Baby King Race (0.4 km / 5 m) gyerekverseny, 8 és 10 év alattiaknak

"EE" E-¬bike kategória: nincs értékelve, de végig lehet tekerni a pályán

 

Enduro infók

A pálya 38 km /1800 m, 7 mért szakaszt tartalmaz, a limitidő 6 óra. Szombaton van lehetőség pályajárásra, de az aznap versenyző maratonosokra tekintettel kell lenni!

A licences és a hobbi kategóriákban kell minden védőfelszerelés (full-face bukó, protektorok, gerincvédő/hátizsák). A „Maraton enduro” 2 kategóriára oszlik: fully 120mm-ig, vagy merev, külön lesznek értékelve. A maraton kategóriákban nem kötelezőek a protektorok, de ajánlott.

  

 

 

 

Bringabandás Beszámolók korábbi évekből:

Hirdetés