Kegyetlen kihívás - Salzkammergut Trophy 2009 Hír

Tankó József
Tankó József
2009/07/21
Hétvégén rendezték meg a 12. Salzkammergut Trophy-t, mely a rendezvény történetében talán a legextrémebb kihívást tartogatta a résztvevők számára, de nem a kitűzött távolságok miatt, hanem a komoly időjárási anomáliakát okozó vihar következtében.
Hirdetés

Múlt hétvégén rendezték meg 25 nemzet több mint 3000 résztvevőjével a Salzkammergut Trophy-t, mely Ausztria legnagyobb MTB maratonja. A résztvevőket négy különböző hosszúságú táv várta, melyből kettőt a szervezők – extreme és a hosszú táv- le is fújtak, mivel a brutális égiháború miatt képtelenség lett volna racionálisan bevállalni a kihívást, mind a rendezők, mind pedig a résztvevők részéről. Így az extrém távot 135 kilométerre rövidítették le, és a hegyre sem engedték fel a versenyzőket. A vihar nemcsak pusztító volt – sok fát kicsavart és a verseny útvonalára döntött- , hanem extrém lehűlést is okozott: Pénteken délelőtt még 31 celsius fok fogadta a versenyzőket, szombatra viszont lehűlt a levegő, és folyamatosan ömlött az eső. Sőt, 1500 méteres magasságban fagypont közelébe hűlt a levegő, és komoly hómennyiség is hullot.






A magyarok a nehezített körülmények ellenére is jól teljesítettek. Az Trophy leghosszabb távján az „A” szakaszon - 206,3 km (7025 m szintkülönbség) összesítésben:
 Varallyai László (Bakony Team) az előkelő 16. helyet szerezte meg, míg Németh Miklós (Solyom Team) a 21. helyet szerezte meg, saját kategóriában ezzel az eredménnyel a 9. helyezést hódította el.

Az extrém táv eredményeiért Kattints Ide!


Trophy

Hirdetés