Hatásos megoldások esős időre Hír

Hatásos megoldások esős időre Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2010/06/08
Nagy Vízálló Ruházati Teszt, avagy A „második bőrünk”, ami nem ázik el!
Hirdetés
80788-rain.jpg A monszunesőzés ruházati tanácsadó volt - és lesz is még - a nedvesebb nyári napokon: impregnálószert, vízálló nadrágot és -táskát teszteltünk.
 
Minden időjárási helyzet más ruházatot kíván: ahelyett, hogy az elmúlt hetekben előkaptuk volna a rövidnadrágot és pólót, inkább az esőkabát lett a mindennapos kellékünk. Egy gyors nyári zápor okozta totális elázás az egész napodra rányomja a bélyegét. Ez nekünk is kijutott, és meguntuk!
Elszánt szerkesztőségünk különféle vízálló termékeket tesztelt, melyek kifejezetten jól jöttek az elmúlt hetek csapadékban dús napjain. Olyan ruházatot akartunk, amely nemcsak divatos, de teljesen vízálló és még szellőzik is! Hogy a górcső alá vett termékekben megtaláltuk-e ezeket a tulajdonságokat, most megtudhatod:
 
Az első teszt: The North Face futár táska 80788-tnf_elol.jpg 80788-tnf_hatul.jpg A The North Face futártáska  remek példája annak, hogy hogyan lehet valami egyszerű, részleteiben mégis kifejezetten ötletes!  Kifejezetten tágas: 2 fő nagy tárhely van benne, ezek közül egyik laptop tárolására alkalmas. Ezen kívül további négy zsebben tárolhatjuk a cuccainkat. A széles vállpánt miatt nem csúszik le a vállunkról, kényelmes, és ami a legfontosabb: tökéletesen vízálló! 80788-tnf_belul.jpg 80788-tnf_haton.jpg Ezt a májusi „hurrikánok” ideje alatt többször is teszteltük. A táska laptop tartó része is kifogástalan: párnázott és tépőzárral zárható. Az erős tépőzár miatt a táska akkor sem nyílik ki, ha elfelejtettük lezárni a csatokkal. A hátsó része - ami az ember hátával érintkezik -, gyöngyvászon, míg az eleje műanyag.
A The North Face márka és az anyagválasztás biztosítja, hogy a táska elnyűhetetlen, örök darab legyen. Ha tetszik, szerezz be egyet a Mountextől!
 
A második teszt: Fjallraven vízálló-lélegző nadrág 80788-teszt_naci.jpg A nadrág kétféle anyagból készült: elöl, az ülepénél és az alsó száránál G-1000 szuper anyagból, a szára hátuljánál elasztikus lélegzőből.
Mi az a G-1000? A Fjallraven saját, különleges anyaga, melynek sűrű szövése és speciális alapanyaga (65% polyester és 35% gyapjú) kifejezetten jól lélegzővé és gyorsan száradóvá, ugyanakkor sokat bíróvá teszi. Ugyanezt az anyagot, ha egy speciális, környezetbarát méhviaszból és parafinból álló waxszal kezeljük, akkor víz-és porállóvá varázsolhatjuk. A tervezés kifejezetten bombasztikusra sikeredett: a nadrág ideálisan lélegzik, és rendkívül kényelmes! A G-1000 anyagnak köszönhetően víz-, és szélálló, de csak ott, ahol kell! Sőt, a sűrű szövet közel 100%-os védelmet nyújt az UV-A és UV-B sugárzások ellen. A két nagy zseb elöl ergonómikus, még mozgás közben is könnyű benne ki-be pakolni. Oldalt kis zseb található, amibe bicska, elemlámpa stb.. fér.
A FjallRaven termékekkel kapcsolatban érdeklődj a Trexpertnél!
 
A harmadik teszt: Holmenkol impregnálószer , avagy "kínai pólóból vízálló atomöltözék?" 80788-holmenkol_spray.jpg Ha nincs vízálló ruházatod, és nem is akarsz belefeccölni, akkor válaszd a Holmenkol termékeit! Az általunk tesztelt impregnálószer használatával egyszerűen vízállóvá teheted egyes ruhadarabjaidat .
Egy hosszú ujjú bringáskabáton tettünk egy próbát: ujjának egyik részét befújtuk az impregnálóval, míg a másikat nem, és így kiraktuk a májusi záporba ( persze végig szemmel tartottuk, nehogy lenyúlja az utca népe ). Hamar látszott a különbség. A kezeletlen felület teljesen átázott, ellenben a kezelten szépen ültek a vízcseppek.
 
  80788-holmenkol_teszt.jpg
Sajnos ugyanez a mutatvány farmeren kevésbé jött össze , szerkesztőségünk másik tagja ugyanis erre az anyagra fújta a szert, és a kívánt hatás elmaradt. A farmer impregnált szára ugyanúgy beszívta a vizet, mint a szerrel nem kezelt része.
A lényeg: az "öccáért" vásárolt pólóra nem, kizárólag a technikai ruházatra alkalmazható a Holmenkol.
 
Hogy megértsd hogyan működik, képzeld el, hogy nagyítóval ráközelítünk a ruhádra, amit szitának fogsz látni. Ha ráfújjuk a Holmenkol impregnálószert, az szépen bevonja a szita szálait, amik között így a lukak mérete lecsökken. Csak azoknál a sűrű szövésű anyagoknál képes a réseket teljesen betömni a szer, ahol a szálak elég közel vannak egymáshoz (pl. Gore-Tex, Sympatex, Schoeller, eVent, Coolmax, Soft Shell). A szálbevonási tulajdonsága révén nem gátolja meg a ruha szellőzését, tehát kifelé enged, csak befelé nem fog.
Ha mégis kipróbálod kedvenc buliruhádon, attól még elázhatsz egy esős éjszakán (mindkét értelemben), viszont kárt sem teszel vele, ugyanis nem roncsolja a szövetet.
A Holmenkol termékekkel kapcsolatban érdeklődj a Trexpertnél , az Overlandnál , vagy Sítechnikánál !
Hirdetés