Csillebércen 24 órán keresztül tekerik majd a pedált Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/09/10
Magyarországon egyedülállónak számít a szombaton rajtoló hegyikerékpár-verseny. A Csillebérci Szabadidőközpont főterén közel 900 bringás fog délben rajthoz állni, hogy vasárnap délig akár egyedül, akár csapatban, minél több kilométert tekerjenek a 24 órás verseny alkalmával.
Hirdetés

A szervezők ezúttal is több kategóriában osztanak díjakat, az eseményre 2-3 ezer szurkolót várnak.

 

Buruczki Szilárd (PCCC-Adidas-Magellan-X-iont) olimpiai kerettag – tartalék –, idén megnyerte többek közt kategóriájában a T-Mobile TOP Maraton sorozat összetett versenyét. „Igen jól sikerült a versenyszezonom, a TOP Maratonok mellett az Olimpiai Cross Magyar Kupa összetettben is győztem. „Csak” az olimpiai részvétel maradt ki, de nem adom fel, a következőn ott szeretnék lenni. Ez lesz az első 24 órás versenyem , úgy hallottam, nagyon jó buli és verseny egyben. Szerintem nem árulok el titkot, talán vannak győzelmi esélyeink.  Szezon végi levezetésnek szántam a versenynaptáramban, reméljük az időjárás is kegyes lesz hozzánk. A csapatunkat erősíteni fogja többek közt Szórádi Balázs , aki az idei Tour de Hongrie -n legjobb magyarként zárt.” 

 

Buruczki mellett elindul a „24 óráson” Káldy Attila (Merida-BikeMag-Syncros) is, aki egyedüli magyarként háromszor teljesítette a Race Across America (RAM) 5 000 km-es távját. A most 49 esztendős kerekes – korábbi ultratriatlon világbajnok – ezúttal országúti gépét hegyikerékpárra cserélve, szóló kategóriában áll rajthoz.

 

A csillebércen kijelölt pálya 4 km hosszú, végig tekerhető, a közepesnél könnyebb nehézségű, 20%-a kivilágított, technikás és „szórakoztató”. Harangvölgyi András főszervező hét év tapasztalatával szervezi az idei viadalt. A legfontosabb szabályokat maga ismerteti. – A versenyben 4-6 fős csapatok, párosok és egyéni indulók vehetnek részt. Minden csapatból mindig csak egy versenyző lehet a pályán. A csapattagok egymás között szabadon dönthetnek arról, hogy milyen taktikát választanak, és ki mennyi idõt tölt a pályán, a minimum 2 óra. Váltani a „boxutcában” úgy lehet, hogy a beérkező versenyző a számozott csapattrikót, vagy chipet átadja csapattársának, aki felveszi azt, és csak ezután haladhat tovább. Az a csapat győz, amelyik 24 óra alatt a leghosszabb távot, azaz a legtöbb kört teszi meg.

 

Aki pedig éppen nem teker, az drukkolhat csapattársainak – az aludhat is, ha tud –, de élvezheti a színpadi produkciókat, a tűzijátékot, figyelemmel kísérheti az óriás kivetítőt, na és beugorhat az úszómedencébe…
Hirdetés