Barangolások Közép- és Dél Burgenlandban Hír

Barangolások Közép- és Dél Burgenlandban Hír

Burgenland Tourismus
2015/05/12
Természeti- és Nemzeti Parkok, lágy dombok, szőlővidékek, megannyi túralehetőség, futó-, kerékpáros- és vizi program vár!
Hirdetés

Közép- és Dél Burgenland tájai

Míg észak felől a tó uralja a tájat, addig Közép- és Dél Burgenlandban dombok, festői szőlőskertek és folyómenti erdőségek jellemzik a vidéket. A pannon természeti parkokban majdnem az összes titkos természeti kincs felfedezhető, például a , amely két Természetvédelmi övezetet és egy Natura-2000 Madárrezervátumot is magában foglal nagyszerű kirándulásokhoz. A Lánzséri-hegyek központi eleme a Landsee-i várrom a 12. századból. Burgenland legmagasabb pontja pedig az  közepén, az Írottkő csúcsa, a maga 884 méteres magasságával. Az ún. Weinidylle Természeti Park fő témája a víz és a bor, amelyeken az új Weinidyll Túratérkép ösvényei vezetnek keresztül.

Tipp: Látogass el a 31 m magas Margit-Kilátóhoz az Írottkő Természetvédelmi Parkban és tekintsd meg a varázslatos körpanorámát!

 

Rába-Őrség-Goričko Természeti Park változatos természeti formái, nyelvei és kultúrái miatt vonzó a látogatók számára. 

Ám mégis testmozgás közben találkozhatunk csak igazán intenzív élményekkel, mikor a természetben túrázni indulunk. A Semmeringtől a pannon síkságig a majd 120 km hosszú alpannonia®-Weitwanderweg egyes szakaszait lehet felfedezni, amelyre a legjobb lehetőség a szervezett túraheteken kínálkozik, amikor vezetett túrákon ismerkedhetünk meg legkönnyebben a régióval. Aki szívesen barangolná be lábon a környéket, az bátran próbálja ki a burgenlandi futó-, séta-, és nordic walking útvonalakat a Fertő tó környékén, Bad Tatzmannsdorfban és Stegersbachban is.

Dél Burgenland Forrás: (c) Burgenland Tourismus
Dél Burgenland
Kép forrása: (c) Südburgenland Tourismus_Christian Krammer
Galériáért katt a képre!

Akár a Paradicsomban..

Szelíd dombos tájak, gyönyörű természeti adottságokkal megáldott varázslatos vidékek vonzanak Dél Burgenlandba, amelyek az E-bike kedvelői között igen népszerűek és látogatottak. Az E-bike túrák "királynője", a  kimondottan a mindenkori kedvenc. 6 napos etapokban vezet át a szőlőhegyek vidékén, amelynek mentén minden mennyiségben találunk vendéglátóhelyeket. Egy különleges élmény lehet továbbá a 80 km hosszú Drei Länder Radweg, amely három országot érint: Ausztriát, Magyarországot és Szlovéniát. Ezen túlmenően Burgenland középső része, ahol az ember azt hihetné, hogy a nap beleszeretett ebbe a vidékbe, mivel itt nemcsak korábban és gyakrabban mutatkozik, hanem tovább is időzik, mint másutt, igazi nyári kalandokat ígér. A helybéliek ezért is hívják Közép-Burgenlandot előszeretettel a napsütés régiójának, ahol dimbes-dombos, idilli gyümölcsös- és szőlőkertek, kiterjedt erdőségek és szántóföldek váltogatják egymást. Ebben az idillikus környezetben a "Kékfrankos" szőlővidék további  kínál. 

Akik pedig egy harmadik féle módon is birtokba vennék Burgenland tájait, azoknak majd  áll rendelkezésre. A lovas infrastruktúra professzionálisan kiépített mind a lovak, mind a lovasok számára, sőt még GPS támogatott túratervező is rendelkezésre áll.

 

Tipp: Vegyél részt válogatott lovas programokon; egésznapos túrákon, nyári tanfolyamokon, vágtázz keresztül a Fertőzug pusztáján vagy kis tengerszemek sekély vízében!

 

Amennyiben még további kalandra vágyunk és a világot inkább felülről szemlélnénk, úgy a fák között kiépített kalandparkokban próbálhatjuk ki magunkat Pamhagenben, a Vila Vita Pannonia-ban, Lutzmannsburgban és Stegersparkban is.

Természetesen ne feledkezzünk meg a vízi élményekről sem, például vezetett kenutúrákon vehetünk részt a Lafnitzon vagy a Rábán, a Fertő tavon vagy akár a Leitha-Auen csatornáján keresztül.

Hajókázás a Fertő tavon Forrás: (c) Burgenland Tourismus
Hajókázás a Fertő tavon
Kép forrása: (c) NTG steve.haider.com
Galériáért katt a képre!

A Fertő tó vidéke sosem pihen

A víz és az ég, a nádas és a távoli hegyláncok, mind-mind a pannon nap alatt: a tó egyszerűen megbabonázza látogatóit. Vitorlázóknak, szörfösöknek és kite-osoknak a Fertó-tó minden bizonnyal a vízi sportok eldorádója. Csónakázás, vizibicikli és elektromos hajókázás a Fertő-tavon, amely a "bécsiek tengere". A vizipockok pedig számos megfelelően kiépített fürdőtó közül választhatnak, akár már késő tavasszal is, mivel itt jóval hamarabb érkezik a fürdőszezon, mint más régiókban.

Tudj meg többet a nyári sportokról >> ITT! <<

Fedezd fel és éld meg a természetet!

Az országhatárokon átnyúló , a tartomány további hat natúrparkjával, 16 Natura-2000 térségével és egész Európában egyedülállóan gazdag növény- és állatvilágával Burgenland különleges élmények egész sorát kínálja az érdeklődőknek.

Tipp: Tölts el 2, 3 vagy 5 éjszakát a Fertő-Fertőzug Nemzeti Parkban, szafarival, madármegfigyeléssel, a St. Martins Termálfürdő szolgáltatásaival. Csomagár:  2 éjszaka/3 nap: 269 Euró/fő-től. 

 

Ráadásul számtalan olyan lehetőséget is, ahol testközelből fedezetjük fel a természet szépségét. Legyen szó kenutúráról a nádrengetegben vagy egy természetfotósoknak kínált kurzusról, egy szafariról a Fertőzugban vagy egy lámákkal tett túráról, falusi üdülésről vagy kempingezésről, kerékpározásról vagy túrázásról - a különleges élmények garantáltak! 


Burgenland azoknak is kínál megoldást, akik szakértő kíséret mellett szeretnék felfedezni a pannon tájat. Tavasszal a Pannon Természet.Élmény.Napok alkalmával például vezetett túrák, izgalmas állatmegfigyelések és rendkívüli tapasztalatok várják a természetbarátokat. A Pannonian Bird Experience madármegfigyelésein, amely Ausztria legjelentősebb ilyen jellegű rendezvénye, több mint 300 madárfaj egyedei tekinthetők meg közvetlen közelről. Emellett a natúrparkok is rendezvények egész sorával várják a kikapcsolódni vágyókat: a kínálat a lombkoronák magasában vezető ösvénytől a csillagok megfigyeléséig terjed.

Lajta-hegység Forrás: (c) Burgenland Tourismus
Lajta-hegység
Kép forrása: (c) Fotoarchiv Burgenland Tourismus
Galériáért katt a képre!

A közelében, régi kultúrtáj történelmi városközpontokba és bájos pincékbe ágyazva várja a vendégeit. A környék felfedezésének legjobb módja, ha részt veszünk a tavaszi szezont megnyitó kiránduláson. A Kitt tavi sárgabarackvidék, amely az azonos nevű élményrégió központja, a tavaszt sárgabarackvirág túrával köszönti, ahogy Winzer am See is ünnepléssel üdvözli a melegebb évszak beköszöntét: tavaszi sétára invitál Illmitzbe. További tavaszi programok várják az érdeklődőket még Golsban, Podersdorfban, Pamhagenben, Mörbischben.

Tudj meg többet a természeti látnivalókról >> ITT! <<

 

Burgenland a fesztivál régió!

Burgenlandban sűrűn és szívesen ünnepelnek az emberek, a legvidámabb út így megismerni közelebbről a vidéket és az embereket:
- 2015.06.12-13. Eisenstadtfest
- 2015.06.14. Wiesen - Eperfesztivál
- 2015.08.07-16. Golser Volksfest
- 2015.08.22. Purbach - Jelmezes Történelmi Fesztivál

Pannon futóversenyek:
- 2015.06.20 Gols - Borfutás
- 2015.06.20-21. Podersdorf - All/WoMen Triatlon
- 2015.08.21. Pama - Nyári éjszakai futás
- 2015.08.30. Breitenbrunn - Nemzetközi ODLO Hölgy Triatlon
- 2015.09.04-06. Podersdorf - Nemzetközi Ausztria Triatlon


Vizes programok:
- 2015.06.19-21. Mörbisch - "Aquathlon" Úszó Fesztivál
- 2015.10.10-11. Weiden - Szörf szlalom

 

Gyere és kapcsolódj ki te is Közép- és Dél Burgenlandban!



Kapcsolat:
Burgenland Tourismus
Johann Permayer-Straße 13
7000 Eisenstadt 
+43 2682 633840
info@burgenland.info

 

Hirdetés