A Római-partra Hív a Duna! Hír

hivaduna.hu
2012/05/09
A kerékpárosoknak délelőtt vezetett túra indul Budapest egyik legkedveltebb pihenőhelyére, ahol késő délutánig bárki nyerhet a játékos vízparti totón és bekukkanthat a főváros egyik legrégibb csónakházába. A programok ingyenesek.
Hirdetés

 

A Római-part felfedezésével folytatódik május 12-én, szombaton a Danube Flow – Hív a Duna! programsorozat. A kerékpárosoknak délelőtt vezetett túra indul Budapest egyik legkedveltebb pihenőhelyére, ahol késő délutánig bárki nyerhet a játékos vízparti totón és bekukkanthat a főváros egyik legrégibb csónakházába. A programok ingyenesek.

 

A belvárostól alig tíz kilométerre, a budai Duna-parton található a főváros egyik legnépszerűbb része, a Római-part. A környék már az 1800-as években is kedvelt nyaralóhely, az evezős- és más vízi sportok központja volt. A Danube Flow – Hív a Duna! programsorozat május 12-én, szombaton a Római-part felfedezésére hívja az érdeklődőket.  A programokat a Hattyú Csónakháznál (1039 Budapest, Királyok útja 17.) rendezik, amely egyike a környék öt megmaradt, eredeti evezős központjának. A helyszínt egyénileg is meg lehet közelíteni, a kerékpárosok pedig vezetett túrán is részt vehetnek.

A találkozó délelőtt 10:30-kor lesz a Jászai Mari téri parkban, a Margit híd pesti hídfőjének északi oldalán.

 

A Hattyú Csónakháztól szombaton 11 és 15 óra között játékos totóba lehet folyamatosan bekapcsolódni. A résztvevők bebarangolják a partot, miközben a Dunával, a vízi sportokkal, a Római-part csónakházaival és a vendéglátással kapcsolatos kérdésekre kell válaszolniuk. A helyes megfejtők között egy dunai hajóutat sorsolnak ki a Danube Flow – Hív a Duna! programsorozat szervezői. Akik csak délután érkeznek, 15 és 17 óra között tízfős csoportokban nézhetik meg a Hattyú Csónakházat, ahol különböző evezős hajókat, egy 100 éves gavallér hajót és régi kabinokat mutatnak be, a Római-part nagy öregjei pedig izgalmas kulisszatitkokat és történeteket mesélnek. A programok ingyenesek, részletek a www.hivaduna.hu honlapon és a Facebook-on. 

 

A Danube Flow - Hív a Duna! című programsorozat egy vállalati-civil (Coca-Cola, Mindspace, Valyo Csoport) együttműködésben létrejött projekt, amely tavasztól őszig élményeket kíván adni az embereknek, hogy legyen miért újra a Duna-partra menniük. Az ötletgazdák ezért szeptember végéig kisebb-nagyobb kulturális, sport, ismeretterjesztő és családi szabadidős programokat szerveznek. A Danube Flow - Hív a Duna! március 21-én, a Víz Világnapja előestéjén közösségi fényfestéssel indult a budapesti Szabadság-híd lábánál, majd rá egy hétre filmvetítésen mutatták be a Római-part történetét. A következő program a Gyilkosság a Duna-parton című interaktív, utcai krimi-játék volt, amit a Föld napján a II. Nemzeti Kacsakődobó Bajnokság és Piknik, illetve a Tánc Világnapján egy táncos flashmob akció követett a Duna-parton. 

 

Részletek: 



www.facebook.com/danubeflow

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés