A Duna maratonról Londonba!

Mozgásvilág.hu
2012/06/20
A mezőny Pap-rétnek, Berta Istvánék Londonnak veszik az irányt!
Hirdetés

Idén, július első napján már XIII. alkalommal rendezik meg a Duna maraton hegyikerékpáros versenyt. Az esemény ezzel elbúcsúzik a megszokott útvonaltól, hiszen jövőre új kihívások elé állítja az egész mezőnyt. A kísérő programok mellett Berta István harmad magával, a Magyar Olimpiai Bizottság ajánlásával indul neki a 2100 km-es útnak, hogy az Olimpián Parti András kezébe nyomjon egy magyar zászlót.

Útvonal

Az egyik legfontosabb információ, hogy idén a Duna maraton magyar kupa futam is lesz egyben. Í gy még nem késő nevezni, hiszen a határidőt meghosszabbították június 26-ig! Ahogy már említettük a bevezetőben, a pálya jövőre megújul. „ A gyönyörű Pilis hegység egy hegyibringás paradicsom, szebbnél-szebb helyekkel, amiket a következő években szeretnénk bemutatni Nektek .” – áll a verseny weboldalán. Most júliusban, azonban marad minden a megszokott mederben.



A Duna maraton az első igazi hegyikerékpáros maraton verseny volt Magyarországon 2000-ben. 12 évvel ezelőtt a mezőny a Budai Várból rajtolt és Visegrádon volt a cél, a várban. 7 éve már Visegrádon, a Duna parton van a rajt-cél terület, ahonnan 32 km-es, vagy 68 km-es, vagy 92 km-es körpályát teljesíthetnek a versenyzők. A több mint egy évtizedes versenynek 12 országból eddig közel 25.000 indulója volt. A verseny rajt-cél területén a kisebbek is kipróbálhatják magukat, illetve diákversenyen indulhatnak a 14 év alatti gyerekek.

Közeli célunk, hogy az elkövetkezendő években egy 2 napos kerékpáros turisztikai fesztivállal bővüljön ki a Duna maraton verseny a visegrádi országok sportturisztikai és kulturális együttműködése keretében.

 

 

 

Rekuval Londonba Bóta Katalin, Berta István és Berta Ádám rekumbens kerékpárokkal szelik keresztül Európát. (A rekumbens bringákról bővebben itt: http://www.mozgasvilag.hu/hir/fekvobringan-rekumbens-szep-az-elet ). A trió a Duna maraton mezőnyéhez képest egy picit korábban indul - ennyi előny kell nekik! Az irány azonban egész más lesz, mint a hegyikerékpárosoknak, ugyanis Ausztrián, Németországon át, érintve Svájcot érkeznek meg Franciaországba, ahonnan Belgiumon keresztül jutnak el Angliába . Céljuk, hogy az olimpiai XCO futam előtt Parti András kezébe adják azt a magyar zászlót, melyet odáig visznek. Reméljük, céljukat megfejelik azzal, hogy eltesznek még egy zászlót és Benkó Barbara is kap egyet a női futam előtt.

A vállalkozásról bővebben

Ezúton kívánunk sok sikert a rendezőknek, Berta Istvánéknak és természetesen minden versenyzőnek!
Hirdetés