300 bringás a föld alatti játszótéren Hír

(x) - Támogatott tartalom
2016/08/16
Oriási bringás játszótér 7. alkalommal

Augusztus 13-án, hetedik alkalommal került megrendezésre a MOFÉM Underworld Kupa, amely amellett, hogy a kőbányai pincerendszerben futó föld alatti szakasz miatt a legkülönlegesebb hazai mountain bike versenynek nevezhető, leginkább egy óriási játszótérre emlékeztet, amit bringásoknak építettek.

Az alagútban Forrás: Underworld Kupa
Az alagútban
Kép forrása: Underworld Kupa

Változatos – ez a szó jellemzi leginkább a Merkapt Sportközpontból a kőbányai pincerendszer mélyére vezető pályát, hiszen a szűk 2 km-es körön rengeteg impulzus éri a résztvevőket és itt nem csak a pincére gondolunk. Az csak ez egyik dolog, hogy a nappali fényről kell a pince sötétjébe bevágtatni és hogy a kinti nyármeleg után bent 15 fokos levegő fogad, de földfelszíni szakasz is ugyanennyire izgalmas, idén például egy szerkezetkész csarnok is nyomvonalba került. Egy szó, mint száz, nem unatkozott, aki az MOFÉM Underworld Kupát választotta szombati elfoglaltságnak!

A versenyt a hagyományoknak megfelelően öt futamban bonyolították le. Az első etap ezúttal is a próbafutamosoké volt, akik belekóstolhattak a bringaversenyzés élményébe. Sokkal nagyobb tempót és izgalmas csatákat hozott az U19-es korosztály és a női indulók futama. A fiatalok között a leggyorsabb Fördős Gergő (Cube-Csömör) és Péteri Niké (Szingo-Balaton Team) lett, a felnőtt nők között Tache Marike (Speed-Way Team), míg a master1-es korosztályban Orosz Anita (Trek SE) diadalmaskodott. Rutinos Underworldösök nyerték a férfiak küzdelmeit, hiszen az egyes kategóriák győztesei - Gérnyi Balázs (Superior MTB Team), Takács Tamás (Szuper Beton) Fésüs László (Meditech SC) és Kovács László (Trek SE) – évről-évre állandó résztvevői és rendszeres dobogósai a versenynek.