Dunai Regatta Hír

Dunai Regatta Hír

Positive Co.
2015/04/09
A dunai vízi forgalom is leáll az év nemzetközi sportversenye miatt
Hirdetés

12 hazai felsőoktatási intézmény, 2 amerikai top egyetem, több tízezer szurkoló, közel 20 extrém sportos és 10 zenei program: április 25-én rajtol el az idei Dunai Regatta.

Magyarország legnagyobb sportfesztiválját és kulturális rendezvényét az Antall József Tudásközpont hívta életre azzal a céllal, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse a fiatalok körében a sportos életmód fontosságát és felhívja a figyelmet a Duna sokszínű használatára. A harmadik alkalommal megszervezett, nagyszabású, komoly közösségépítő jelleggel bíró esemény fővédnöke idén Colleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete.

 

Dunai-Regatta-Sarkanyhajo-3-.jpg
Dunai-Regatta-Sarkanyhajo-3-.jpg

 

Immáron harmadik alkalommal szelik a vizet evezősök és sárkányhajósok a Duna legszebb fővárosi szakaszán, a Parlamenttől és a Vigadótól a Budapesti Műszaki Egyetem központi épületéig. Április 25-én rendezi meg ugyanis az Antall József Tudásközpont a harmadik Dunai Regattát, hazánk legnagyobb sportfesztiválját és kulturális rendezvényét, amelyen profikból álló evezősök és amatőr sárkányhajós csapatok küzdenek meg egymással és a tavalyi bajnokokkal, az evezős nyolcasban címvédő győri Széchenyi István Egyetemmel, valamint a sárkányhajó kategóriában legjobb Szegedi Tudományegyetemmel. A grandiózus esemény idejére még a vízi forgalmat is leállítják a Dunán.

Az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem (AUB), a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE), a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), a Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE), a Semmelweis Egyetem (SE), a Testnevelési Egyetem (TF), a Pécsi Tudományegyetem (PTE), a Széchenyi István Egyetem (SZE) és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) mellett két amerikai top egyetem, az örök rivális Harvard és Princeton profi csapatai is vízre szállnak. Így Magyarországon soha nem látott amerikai, házi döntőnek is szemtanúja lehet az a több tízezer ember, akit a helyszínre várnak.

 

Dunai-Regatta-Sportprogramok-2-.jpg
Dunai-Regatta-Sportprogramok-2-.jpg

 

A látványos sportverseny mellett az autómentessé tett rakparton újszerű élményeket biztosító programok várják az érdeklődőket. A hagyományosabb sportágakon kívül, mint a streetball, tollaslabda, pingpong vagy jóga, lehetőség nyílik olyan extrém és új mozgásformák kipróbálására is, mint a slackline, a gauswheel, a freestlyle frizbi, de lesz csocsó, Xbox, beerpong és mászófal is. A Gravity Academy lélegzetelállító bemutatóját pedig akrobatikus triál, monocikli és parkour elemekkel tűzdelik a tizenöt esztendős, profi sportcsapat tagjai.

A mozgásra ösztönző programokon túl nagy hangsúlyt kap a zene is. A tavaly először megrendezett, és a hazai zenei életet felpezsdítő tehetségkutató, a Sound of the University öt fellépője mellett lesz Intim Torna Illegál koncert, de zenél a Drop the Cheese és DJ Whiteboy is.

Mindemellett a pihenni vágyókat többek között hangulatos lounge, kertmozi és masszázs várja.

Hirdetés