Olimpiai szám lesz a sportmászás - egyelőre próbaidőn Hír

outdoor-online.hu
2008/01/23
A sportmászás óriási lépést tett, hogy bekerüljön az olimpiai sportok közé. A NOB 2 éves próbaidővel ugyan, de ideiglenesen elismeri a Nemzetközi Sportmászó Szövetséget , mely rögvest bizakodással töltötte el az érintetteket.
Hirdetés

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2 éves próbaidővel ugyan, de ideiglenesen elismeri a Nemzetközi Sportmászó Szövetséget , mely rögvest bizakodással töltötte el az érintetteket, bár tudnivaló, hogy számos más sportág is (szám szerint most éppen 29) azért lobbizik, hogy felvételt nyerjen az olimpiai játékok ra.

Legkorábban 2020 látszik reálisan elképzelhető időpontnak , hogy a sportmászás olimpiai számként mutatkozzon be. A hír ténye nagy izgalommal töltötte el a sporttal kapcsolatban lévőket. Mindenki véleménye szerint hihetetlenül felpezsdítené a világ sportmászó életét , ha a sportág valóban bekerülne az ötkarikás játékok sorába. Számos sportolónak nyílna alkalma, hogy olimpiai megmérettetésben bizonyítsa felkészültségét, amely biztosan komoly változásokat eredményezne a versenyzők és versenyek, valamint az ezzel kapcsolatos ipar életében.

Vélhetően sokan hosszabbítanák meg versenyzői pályafutásukat az olimpián való részvétel reményében. A nehézségi mászóversenyek nagyon népszerűek Európában és Ázsiában is, és a világ többi részén is egyre feljövőben van a sportág. Van remény, lehet edzeni.  
Hirdetés