Ismét Magyarok a világ nyolcezresein! – Útban az alaptábor felé Hír

Mozgásvilág.hu - Maulik Nikolett
2009/04/22
Kollár Lajos jelenti a csapat második állomásáról (Khorlabesi, 850 m): Apa-gyakorlatos napokat hozunk létre pelenkázásból, a modell Dani lesz, mert ő a legfiatalabb. Mondtuk neki, hogy csináljon be nyugodtan és Zsozsó kitakarítja, tisztába teszi.
Hirdetés

A 2009-es magyar Himalája-expedíció sikeresen megszerezte a mászáshoz szükséges engedélyeket, és immár útban van a Manaslu alaptábora felé. Újabb híreket kaptunk a csúcshódításra készülő kis csapatról.

 

A „ Magyarok a világ nyolcezresein ” sorozat Erőss Zsoltból , Kollár Lajosból , Dr. Szabó Leventéből és Barna Dánielből álló négytagú expedíciója április 18-án hagyta el Nepál fővárosát, Katmandut, és jelenleg a 8156 méter magas Manaslu alaptábora felé tart.

A kommunikáció addig nem lesz tökéletes, amíg meg nem érkeznek, hiszen az alapvető technikai eszközök (laptop, telefon) is csak nagyon korlátozottan működnek a vétel – illetve annak hiánya – miatt. Pár napig így akár teljes információ hiánnyal is számolhatunk. A csapat jó halad, egyedül Barna Dániel küzd kisebb gyomorrontással.

 

Közben itthon megszületett Erőss Zsolt és Sterczer Hilda kislánya, Erőss Gerda , ami csak tovább fokozza az egyébként is jó hangulatot. Ezúton is gratulálunk a babához!

 

Kollár Lajos jelenti a csapat második állomásáról (Khorlabesi, 850 m):

„Remekül haladunk, jó a hangulat, piszkosul meleg van. Még két nap és hűvösödik az idő. Zsolt leánya megszületett pénteken és Gerdának hívják.

Apa-gyakorlatos napokat hozunk létre pelenkázásból, a modell Dani lesz, mert ő a legfiatalabb. Mondtuk neki, hogy csináljon be nyugodtan és Zsozsó kitakarítja, tisztába teszi. Addig is gyakorol, meg a Daninak sem kell sokat törődnie a hasmenésével.”

 

 





       


Hirdetés