A műholdas telefonok előnyei Hír

Hirdetés
2012/09/07
Egy magashegyi túra, expedíció során szembesül az ember, mennyire magányos, elveszett tud lenni térerő híján. 
Hirdetés

Életünk részévé vált az állandó kommunikáció a barátainkkal, családunkkal, a világgal. Hála a műholdas technológia fejlődésének, soha nem vagyunk teljesen egyedül, hiszen a műholdas telefonokkal olyan helyekről is tudunk kommunikálni, ahol a GSM szolgáltatások nem elérhetők.

 

Iridium.com Forrás: iridium.com

 

A műholdas telefonok mára a GSM telefonok előnyeivel és praktikusságával is felveszik a versenyt. Formájuk, designjuk is praktikussá, könnyen kezelhetővé vált. Sokan nem tudják, de bizonyos régiókban, országokban műholdas telefonnal kedvezőbb áron beszélhetünk, mint a GSM roaming tarifákkal! A legtöbb készülékkel sz örfölni is tudunk az interneten, emailezhetünk , vagy használhatjuk akár GPS helymeghatározásra, navigálásra is.

Így mára nem csak a hadseregek, expedíciós és katasztrófavédelmi szervezetek, hajózási társaságok, tengereken és óceánokon vitorlázók, vagy kietlen területeken dolgozó média szakemberek használnak előszeretettel műholdas telefonokat, rendszereket, hanem túrázók, hegymászók, kietlen helyekre utazók is áldoznak a biztonság és praktikum ezen oltárán.

  

Iridium.com Forrás: iridium.com

 

A weboldalon betekintést nyerhetünk a műholdas telefonok, szolgáltatások kínálatába. Íme, egy kis áttekintés a műholdas telefonokról, szolgáltatókról.

 

INMARSAT három magas, geostacionárius pályán keringő (GEO - Geostationary Earth Orbit) műholddal globális Föld lefedettséget biztosít. A Föld északi és déli pólusától eltekintve a Földön bárhol elérhető a szolgáltatás. Az INMARSAT ISATPHONE PRO jelenleg a legjobb ár-érték arányú készülék a piacon, hiszen nagyon strapabíró, és 100 órás készenléti kapacitás ú akkumulátorral rendelkezik, és kedvező az árfekvése. Emellett az alapcsomagjában szivargyújtó töltőt, és headset-et is találunk. Az INMARSAT BGAN terminálokkal pedig egy időben tudunk telefonálni, és akár WIFI üzemmód ban internetezni.

 



 

THURAYA szintén három geostacionárius pályán keringő műholddal biztosítja a lefedettséget 140 országban. A szolgáltatások alapvetően Európában, Ázsiában, Afrikában, Közép-Keleten, és Ausztráliában érhetők el. A THURAYA XT, és XT-DUAL készülékek ütésállóak, ellenállnak a pornak, vízpermetnek. Ezen felül az XT-DUAL kuriózum, hiszen ugyanúgy képes normál GSM üzemmódban is működni, mint egy megszokott mobiltelefon, de amikor kietlen helyre tévedünk, akkor egyszerűen átválthatunk a műholdas üzemmódra, és gond nélkül beszélgethetünk, vagy internetezhetünk.

 



 

IRIDIUM jelenleg a kompromisszum-mentes választás. A Földön egyetlen szolgáltatóként 100%-os lefedettség et kínál, amit 66 alacsony pályán keringő műholddal tudnak elérni. Akár egy dél-amerikai őserdőből, afrikai sivatagból, vagy az Északi sarkról is tudunk telefonálni, internetezni. Az IRIDIUM 9555 telefon még mindig meghatározó szereplője a piacnak, de 2011 év vége óta kapható az új IRIDIUM 9575 EXTREME modell, ami a katonai szabványoknak, elvárásoknak is megfelel, és amely a megszokott funkciókon felül online nyomkövetés i (tracking) funkcionalitással is rendelkezik.

 



 

GLOBALSTAR nagyobb számú, alacsony pályán keringő (LEO – Low Earth Orbit) műholddal biztosítja a lefedettséget 120 országban. Bár az újgenerációs műholdak üzembe állítása miatt a szolgáltatások jelenleg nem teljes körűek, ennek ellenére népszerű, hiszen jelenleg a GLOBALSTAR kínálja a legkedvezőbb árfekvésű készüléket. A GSP-1700 telefon, amely a jelenleg kapható egyik legkisebb és legkönnyebb műholdas telefon , megfelel a modern kor követelményeinek. A cég a felhasználóknak az korszerűsítés időszakra egy webes eszközt fejlesztett, amelyen adott települést, vagy GPS koordinátákat megadva 4 napra előre lekérhetők az időintervallumok, amikor hívást lehet kezdeményezni, fogadni. Tervek szerint a szolgáltatás 2013. elejére ismét teljes körű lesz.

 



 

A Globalstar újítása, a SPOT CONNECT eszköz igazi különlegesség a műholdas eszközök kínálatában. Okostelefonunkkal összepárosítva a Globalstar műholdas hálózatát használva bárhonnan „bejelentkezhetünk” szeretteinknél, hogy minden rendben van, sms, és email üzeneteket küldhetünk, illetve online Google Maps-en nyomon követhetnek minket (10 percenként adja fel a GPS koordinátákat), és ehhez webes térképet is megoszthatunk számukra.

 



 

A SPOT CONNECT az alábbi mobileszközökkel használhat ó: • iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S • iPod touch (2.,3., 4. generáció) • Android 2.0, vagy újabb Android verziójú telefonok • Használatához a Spot Connect APP letöltése szükséges (ingyenes APP)

 

Bővebb információt a www.satellitephone.hu oldalon találunk, tájékoztatást pedig az info@satellitephone.hu e-mail címen vagy a 70-3464593 telefonszámon kérhetünk.
Hirdetés