Negatív falra is másztak a HUNfoglalás résztvevői

VasváriPress
2015/03/23
Magyarország első 25 km-es akadályfutó-versenyén hóesés fogadta a versenyzőket.
Hirdetés

Sikerrel mutatkozott be a Pilisben a HUNfoglalás sportesemény-sorozat az Árpád Vezér Téli Challenge elnevezésű első állomásával. Az akadályfutás, crossfit challeng és teljesítménytúra ötvözetét a férfiak közt Erdei Attila, a nőknél Petró Stella nyerte.

A nem mindennapi eseményen 25 km-t, 1400 méter szintkülönbséget és 19 akadályt kellett leküzdeniük a résztvevőknek. A HUNfoglalás első állomásán a versenyzők eddig ismeretlen feladatokkal is találkoztak: például a negatív fallal, a felfutó fallal, a négyszemélyes gumihordással és a vizesballonhordással.

 

„Magyarország első 25 km-es akadályfutó-versenyén alig néhány fok és Pilisszentkereszttől –Dobogókőig hóesés fogadta az amúgy már fáradt versenyzőket. Félszázan indultak a versenyen, a távot mindenki teljesítette, sérülés nem történt.

A rajtnál Winkler Anikó, Csobánka polgármestere köszöntötte a versenyzőket, majd gyors tájékoztatást adott Csobánka és környéke történelméről. Nagy Dániel (Bestway Sport) vezetésével melegítettek be a részvevők, majd Keveházi Zoltán ismertette az íjászat fortélyait, amely kulcseleme a versenysorozatnak.

A résztvevők elmondása alapján a terep csodálatos volt; több szurdokon és a pilisi tájnak a természeti jellegzetességein haladt fel a túra egészen Dobogókőig. A leggyorsabbak négy óra alatt teljesítették a távot, volt azonban, akinek ennek duplájára volt szüksége.

Aki rontott az akadálynál és elsőre nem sikerült, vagy nem tudta a kérdésekre a választ, annak büntetőfeladat, azaz Burpee: nehezített négyütemű fekvőtámasz volt a „jutalma”. Meglepő, hogy a kvízjátékokban és anagrammákban igen jól szerepeltek a versenyzők. A célba érkezők bográcsban főtt étel mellett megkapták a HUNfoglalás egyedi érmét. A díjazottak Flavon termékekkel, Superior 14 táplálék-kiegészítővel, HEERO sportruházati termékekkel, Vibram five fingers cipővel és a „Nightmare in Budapest” interaktív horrorlabirintus jegyeivel lettek gazdagabbak” – mondta Fábián Miklós főszervező, a tavalyi Spartan Race szervezőbizottságának vezetője.

 

IMG_3770.jpg
IMG_3770.jpg

 

„A szervezés, az önkéntesek, a pályavonal, az akadályok mind tökéletesek voltak. Köszönjük, hogy végre igazi minőségi akadályfutó-versenye van Magyarországnak. A legértékesebb érmünk lett a HUNfoglalás” – fogalmaztak a versenyt követően a Gazella Team tagjai.

 

A HUNfoglalás, Árpád Vezér Téli Challenge győztesei: Erdei Attila (férfiak), Petró Stella (nők), Váci Royal Hunok (férfi csapat: Turányik János, Turányik Tamás, Farkas Lajos, Füle János), Mlynkykillers (vegyes csapat: Jánszki Norbert, Jánszki Dániel, Jánszki Katalin, Gotthard András).

A versenysorozat következő állomását a szervezők szintén Budapest környékére tervezik. Akkor 8-9 kilométeres távra, és közel 30 akadályra, érdekes környezetre számíthatnak majd a HUNfoglalók. A nyár folyamán a versenysorozat a „szülővárosába”, Békéscsabára- Póstelekre kíván ellátogatni egy rövid távú versennyel.

facebook.com/HUNfoglalas

 

Hirdetés