Monspart Sarolta a II. Rotary Futófesztivál fővédnöke Hír

VasváriPress
2012/02/07
A debreceni futófesztiválra március 25-én kerül sor.
Hirdetés

 



 

Monspart Sarolta tájfutó világbajnok, a Nemzeti Szabadidősport Szövetség elnöke lesz idén is a  Rotary Félmaraton és Maraton utcai futóverseny  f ővédnöke. A debreceni futófesztiválra március 25-én kerül sor.

 

„ A 2011. évi Rotary Félmaraton alkalmával Monspart Sarolta különleges plusz erőt adott a versenyhez, mely a tájfutó világbajnoknő személyiségéből, mozgás szeretetéből, az életről alkotott pozitív szemléletéből fakad. A debreceni Nagyerdő természetvédelmi területét keresztülszelő útvonal mentén az esemény fővédnök asszonya mosollyal várta a futókat, mely új lendületet adott a versenyzőknek a félmaratoni táv teljesítéséhez ” – emlékezett vissza  Tóth Csaba  főszervező. 

 

A maratoni távot első európai nőként 3 órán belül teljesítő  Monspart Sarolta  őszinte örömmel mondott igent a debreceni verseny szervezőinek az újbóli felkérésre: „ Nagyon köszönöm a megtiszteltetést, hogy felkértek másodszor is fővédnöknek, szívesen vállalom, szeretem Debrecent, talán leginkább a lokálpatrióta mivoltáért. Talán Győr még hasonló, és a fővárosban Zugló, a XIV. kerület. Fantasztikusan tetszett a tavalyi első rendezvény, a nem várt sok célba érővel akár a rövid, akár a félmaraton távon. Valamit jól csinálnak Debrecenben! Szuper jó volt a hangulat: a rajtban, a – mindkét – célban és az állatkertben is a pálya mentén. Igaz, a Jó Isten is segített kicsit a márciusi meleg idővel. Remélem idén is így lesz! ”

 

A fesztivál alkalmából  maraton egyéni, 2 és 5 fős váltó, félmaraton egyéni, félmaraton 2 fős váltó, negyedmaraton egyéni kategóriákban  és  1912 méteres Centenáriumi futásra  is várják a jelentkezéseket a szervezők.

A március 25-i rendezvény a nyitánya a  4RUN elnevezésű utcai futóverseny-sorozatnak , melynek további állomásaira május 6-án Szekszárdon, végül május 27-én Keszthelyen kerül sor.

Nevezés és versenykiírás:  Rotary Félmaraton és Maraton utcai futóverseny

 

 
Hirdetés