Mezei Futó VB a Margitszigeten

Magyar Diáksport Szövetség
2016/04/18
25 ország több mint 400 középiskolás versenyzője érkezik április 23-án a Margitszigetre
Hirdetés

25 ország áll rajthoz a Margitszigeten

25 ország több mint 400 középiskolás versenyzője érkezik április 23-án a Margitszigetre az ISF Mezei Futó Világbajnokságra, amelyet a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) szervez. A helyszínen a lánycsapatoknak 3600, míg a fiúknak 5400 méteres futótávot kell teljesítenie. Magyarországot a lányok részéről a Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium, míg a fiúkat a budapesti Szent István Gimnázium csapata képviseli.

A Nemzetközi Iskolasport Szövetség (ISF) kétévente, mindig más országban rendezi meg a korosztályos Mezei Futó VB-t, amelynek versenyrendezési jogát 2016-ban a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) nyerte el. A 22. alkalommal életre hívott rangos budapesti nemzetközi futóversenyen a világ különböző pontjairól érkező diáksportolók 6 fős fiú és lánycsapatokban mérik össze erejüket, az ISF világjátékok történetében először azonban a tanulásban korlátozott diákok is részt vesznek a küzdelemben.

„Az ISF Mezei Futó VB a legnagyobb létszámú atlétikai verseny az év során, amelyen nemcsak atléták, de más sportágak fiatal képviselői, például triatlonisták, úszók, öttusázók, és más sportágat űzők is részt vehetnek, akiknek keringése és futó tudása alkalmas a megmérettetésre. Nehéz jóslatokba bocsátkozni, hogy az ellenfelek milyen erőket képviselnek majd a versenyen, de bízom benne, hogy sikerült a legjobb magyar csapatot kiválasztanunk.”– nyilatkozta Csoma Ferenc, a Magyar Diáksport Szövetség által felkért mesteredző, a MASZ szakági referense.

 

Mezei Futó VB-t szervez a Magyar Diáksport Szövetség
Mezei Futó VB-t szervez a Magyar Diáksport Szövetség

 

A helyszín

A nézőkkel együtt várhatóan mintegy 1500 fő befogadására alkalmas helyszínt a szervezők a

Danubius Grand Hotel Margitsziget szomszédságában található nagyréten

alakították ki egy 1800 méteres futópályával, lelátóval és nagyszínpaddal. A négy futamot az érdeklődők live stream közvetítésen keresztül akár otthonról is nyomon követhetik az MDSZ honlapján. Az egyenként 45 perces menetidők kommentátora az ismert műsorvezető, Gajdos Tamás hajdani atléta, közép- és hosszútávfutó lesz.

„Nagy büszkeséggel tölt el, hogy a kandidáló országok közül mi nyerhettük el az idei Mezei Futó VB versenyrendezési jogát, amit 2017-ben majd az Iskolai Úszó VB szervezése követ Budapesten. Számomra hatalmas élmény volt 1999-ben a Margit-szigeten hazai közönség előtt versenyezni az Öttusa VB-n, örülök, hogy a magyar versenyzőknek most hasonló körülményeket tudunk biztosítani. A rangos nemzetközi sportesemények fogadása számos előnnyel jár, amiből hazánk is méltóképpen részesül, arról nem is beszélve, hogy minden általunk szervezett sikeres nemzetközi versennyel támogatni tudjuk a Budapest 2024 Olimpia rendezéséért való törekvéseinket” – mondta el Balogh Gábor, az MDSZ elnöke.

Az április 23-i rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), valamint a Fővárosi Önkormányzat támogatásával és a Fogyatékosok Országos Diák-és Szabadidősport Szövetség (FODISZ) közreműködésében valósul meg. A sportesemény védnökei Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese.
További információk az MDSZ honlapján.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés