Magyar spártaiak diadala Szlovákiában Hír

Terepsport.hu
2014/05/12
Magyar ezüst és bronz a szlovák Spartran Race extrém akadályfutáson
Hirdetés

Pozsony külvárosában rendezték a Spartan Race extrém akadály futás hétvégéi futamát. A rangos nemzetközi mezőnyben Mester Bálint és Lukács Lilla révén bronzérmet, a csapatversenyben pedig az X2S Cube TEAM Salomon révén ezüstérmet szereztek a magyarok.

A versenyre közel 3000 versenyző érkezett, a hegyi terepen kijelölt pálya gyorsnak és közepesen nehéznek számít a sportág értékelésében: Pozsonyban 6 km hossz, 15 akadály leküzdése volt a feladat. A versenyzők legnagyobb kritikája a néha hiányos pályajelölés (sok százan tévesztettek útvonalat) illetve a jellegzetes vizes-saras akadályok hiánya volt.

A magyar csapat az eplényi futam meglepetésszerű győzelme után ide már kiemeltként érkezett, ez Szlovákiában különösen kényes kérdés volt. Mester Bálint a jelenleg legjobb magyar versenyző azonnal a két szlovák favorittal ellépett a mezőnytől, bár a második bolyban már csapattársai Kovács Zsolt és Sipiczki Csaba mellett Muskatal István sífutó is szorosan követte.

A hölgyeknél a legjobb magyar Kempelen Zita nem kezdett ilyen erősen, de neki már több versenytapasztalat van a tarsolyában.

Végig szoros volt a küzdelem, Bálint magabiztosan tartotta a dobogós helyet. Az első 10 beérkezőből 4 magyar sportoló volt, ezzel a csapat ezüstéremmel a X2S Cube TEAM Salomon egyértelműen letette a névjegyét a sportág nemzetközi mezőnyében.

Kempelen Zita végül Lukács Lillával együtt érkezett célba, ezzel a bronzérmet két magyar is megszerezte. A verseny végén egy versenybírói döntés miatt Muskatal István is bronzérmet szerzett, így itt is két magyar állt a dobogón.

 

Az X2S csapata már tavaly is remekelt a szlovák viadalon, mi pedig a hazai premieren ordítottunk egy nagyot és most már nagyon jól tudjuk, hogy milyen felszerelésre van szükség egy ehhez hasonló akadályfutáshoz.

Hirdetés