Bringázz a Sportágválasztóra!

Bringázz a Sportágválasztóra!

Sportagvalszto.hu
2013/05/13
A  kerékpárral érkezőket bicikli tároló, ajándék fényvisszaverős karpánt és ingyenes gyorsszerviz áll majd rendelkezésre.
Hirdetés

Érdemes bringával jönni

A szervezők mindenkit bátorítanak, hogy üljön kerékpárra, és így jöjjön ki a rendezvényre. A XII. Budapesti Nagy Sportágválasztón és a III. Budapesti Nagy Hangszerválasztón a MOL jóvoltából a kerékpárral érkezők részére külön bicikli tároló áll majd rendelkezésre, ahol kisebb szervizre, finom beállításokra is lehetőség nyílik és egy ajándék fényvisszaverős karpánttal is díjazzuk a két keréken érkezőket.

A megjelenő több mint 90 - díjmentesen kipróbálható - sportágat felsorolni is sok hát még kipróbálni, de azért ízelítőnek mégis megnevezünk jónéhányat, a teljesség igénye nélkül.

Interaktív sportági akadémiának is tekinthető a május 24-25-ei budapesti rendezvény, hiszen a legvájtfülűbb sportrajongók számára is újdonságot jelenthetnek például a következő mozgásformák: subbuteo, szituációs lövészet, footgolf, sepaktakraw, hét csillag sáska kung-fu, melyek mind képviseltetik magukat majd a kőbányai helyszínen.

A megjelenő több mint 90 - díjmentesen kipróbálható - sportágat felsorolni is sok hát még kipróbálni, de azért ízelítőnek mégis megnevezünk jónéhányat, a teljesség igénye nélkül.

Érdekesség például, hogy ugyan májusi rendezvényről van szó, de a téli sportágakba ismét bele lehet kóstolni, hiszen képviselteti magát a jégkorong, a korcsolyasportok, a sí és a snowboard és ismét kipróbálható a téli olimpiák egyik nagy népszerűségnek örvendő válfaja, a versenybob is.

A labdasportágak sokasága (kosárlabda, labdarúgás, röplabda, kézilabda, amerikai football, rögbi, korfball...) mellett, az önvédelmi és küzdősportok (judo, birkózás, boksz, aikido, kendo, kempo, francia boksz, ju-jitsu, nanbudo, hapkido, kick-box, capoeira, ninjutsu...) széles választéka kínálja magát a megismerésre.

A szervezők nagy örömére ismét a megjelenő sportágak között lesz az akrobatikus kosárlabda, a Faceteam felnőtt és utánpótlás csapata képviseletében, valamint a freestyle focisok is újra elbűvölik majd a látogatókat zsonlgőri ügyességű labdakezelésükkel.

A Rippel testéverekel, akik már több éve szintén rendszeres résztvevői a rendezvénynek, a Rippel Brothers Mozgásművészeti Akadémia sportági helyszínén találkozhat a közönség.

A golyós sportágakat a bocsa és a petanque képviselteti majd, de ismét jelen lesz vívás, a szablyavívás, a tamburello, a kettlebell, a tájékozódási futás, az akrobatikus pompon, a cherleading, a rádióamatőr sport, a mediball, a lábtoll-labda és a lovassport is.

Az ütős sportágak közül megjelenik a tenisz, a strandtenisz, az asztalintenisz, a krikett, a tollaslabda és a gyorstollaslabda.

A szellemi sportok kedvelői sem fognak unatkozni, hiszen eljönnek a Budapesti Nagy Sportágválasztóra a sakk, a gó, a dáma képviselői is.

Aki a ritmust, a zenét kedveli azt a táncsport és a mindig óriási közönségsikert arató zumba fogja lázba hozni.

Aki pedig a vízes sportágakba szeretné belekóstolni, annak kíváló lehetőséget ad a kajak, a kenu, az evezés, a sárkányhajó sporteszközeinek kipróbálása.

A szintén mindig nagyon népszerű atlétika, íjászat, darts, sportlövészet sem mardhat ki a megjelenő sportágak felsorolásából, de ugyanez vonatkozik a siklóernyőzésre, a BMX-re és a görkorcsoláyra.

A technikai sportágak szerelmeseinek is van jó hírünk, hiszen a motorsport és az RC modellsport is képviselteti magát a májusi Budapesti Nagy Sportágválasztón, melyen ismét megcsodálhatjuk majd a barantások és a gladiátor harcosok bemutatóit is.

Hirdetés