Futás az éjszakai fényekben Hír

Debreceni kilométerek
2012/06/05
A június 16-ai éjszaka különleges: ekkor kerül megrendezésre az I. DKM Éjszakai Futás, ahol minden megtörténhet.
Hirdetés



Éjszaka, a fényárban úszó Debrecen utcáin futni különleges dolog, nem sokszor adódik lehetőség arra, hogy a forgalmas debreceni utakon zavartalanul kocoghassanak a futás szerelmesei. A június 16-ai éjszaka azonban különleges: ekkor kerül megrendezésre az I. DKM Éjszakai Futás, ahol minden megtörténhet.

 

Már a rajt helyszíne sem mindennapi, a résztvevők a fényárban úszó Debreceni Egyetem épületének szomszédságában gyűlnek össze, hogy nekivágjanak a 8,8 kilométeres távnak. Az éjszakai futás varázslatos, felejthetetlen élmény, a résztvevők egy hangulatos, közös éjszakai futással léphetnek át a csillagászati nyár küszöbén.

A táv résztvevői, láthatósági mellényt és világító karkötőt kapnak, s ezekben  futják majd le a 8,8 kilométert. A célban frissítés, érem és sorsolás várja a távot sikeresen teljesítőket.

 

Futás után lazíts! Hajnalig tartó műélvezet - A Múzeumok Éjszakája

Éjszaka vagy hajnalban betoppanni látogatóként egy múzeumba  általában néhány igen kellemetlen kérdéssel és magyarázkodással jár kivéve, ha az év leghosszabb éjszakájának zseniális rendezvénye, a Múzeumok Éjszakája a ’házigazdánk'. 

 

Idén a Debreceni Egyetem is bekapcsolódik a Múzeumok Éjszakája programsorozatba, s többek között az alábbi programokkal várják június 16-án 19 órától  az érdeklődőket:

-"Etno-design" népi divatbemutató és táncház a Főépület előtt

- Barangolás a Főépületben, az Aula üvegablakainak bemutatása és az épület rejtett zugainak megtekintése

- libTITKOK: Éjszakai barangolás az egyetem Könyvtárában és még sok más érdekesség...

Egy különleges éjszaka, különleges  programokkal! Ne hagyd ki!

 

Bővebb információ, nevezés :
Hirdetés