Ép testben, ép lélek – ASICS futócipők Hír

www.multinavigator.hu
2009/01/28
Ha esetleg nem ismernéd az ASICS futócipő márkát, engedd meg, hogy néhány mondatban bemutassuk neked. Az ASICS cég története 1949-re tekint vissza, amikor is Kihachiro Onitsuka megalapította cipőkészítő üzletét Kobe városában ...
Hirdetés

A multiNavigator.hu  bővítette termékpalettáját a futócipők terén. Március közepétől a  New balance , VJ , Jalas , Olway és IceBug cipők mellett, megkezdjük az Asics futócipők forgalmazását is.



Az ASICS cég története 1949-re tekint vissza, amikor is Kihachiro Onitsuka megalapította cipőkészítő üzletét Kobe városában . Az eleinte apró cipészüzletből alig egy év alatt az ONITSUKA TIGER nevet viselő, komoly vállalattá vált. Kihachiro Onitsuka a cég megalapításakor az „ Anima Sana In Corpore Sano ” latin kifejezést választotta a vállalat filozófiájának alapjául, mely annyit jelent, hogy „ép testben, ép lélek”. Onitsuka ezután az egyes szavak kezdőbetűit összeolvasva megalkotta az ASICS márkanevet. A név és a hozzá tartozó filozófia a mai napig nem változott, sőt az ASICS számára az egyik legfontosabb szemponttá vált a Kihachiro Onitsuka által hátrahagyott örökség tisztelete és a filozófia életben tartása, tovább adása.

 

Kutatás és fejlesztés


Kihachiro Onitsuka, az ASICS alapítója
A Tokiotól nyugatra található ASICS kutatóközpont 1979-ben nyitotta meg kapuit Kobe városában és több kutatóállomást is magába foglal. A több mint 16 000 m2-es területen fekvő központban a 350 méter hosszú futópályától elkezdve, a röplabda- és kosárlabdapályán át egészen a legkülönbözőbb teszthelyiségekig minden megtalálható. A kutatóállomáson több mint 200 munkatárs foglalkozik különböző mozgásfolyamatok megfigyelésével és elemzésével, tanulmányozásával, illetve a legújabb anyagok tesztelésével. Céljuk, hogy világszerte minden sportolónak és hobbifutónak megkönnyítsék, és egyben biztonságosabbá tegyék útját a cél felé. Teszik mindezt nagy sikerrel, méghozzá ismert sportolók segítségével, akik ASICS nagykövetként” (támogatott sportolók) rendszeresen látogatják a kutatóközpontot Kobe-ban. Ennek oka egyrészt, hogy biztosak legyenek abban, hogy teljesen személyre szabott ruházatot és cipőket kapjanak, másrészt, hogy edzőik és a maguk tapasztalatait megosszák az ASICS fejlesztőivel, hogy minden atléta számára egyre jobb és jobb termékeket készíthessenek. Így már érthető, hogy az ASICS minek köszönheti, hogy világszinten élen jár a sportcipők fejlesztésében és gyártásában.

A 2009-es év tavaszától (március közepe), cégünk megkezdi az ASICS futó- és terepfutó cipők forgalmazását. Nézz be hozzánk, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb futócipőt. 

 



  

Az alábbiakban bemutatunk neked néhány modellt, a teljesség igénye nélkül

 



Asics GEL-Stratus 2 (férfi)

Neutrális, vagy szupináló* (kifelé dőlő, a futó a külső talpívén fut) lábfejű futók számára készült modell. Gyorsan és jól szellőző futócipő, mely szelvényezett talp felépítése révén nagyon jól gördül és nagyon hajlékony. Közepes és kisebb súlyú futók számára ajánljuk.
Asics GEL-Foundation 8 (női)
Kifejezetten nagyobb súlyú, vagy erősen pronáló** (befelé dőlő) lábfejű futóknak ajánlott modell, melynek szélessége nagyobb az átlagos futócipők szélességénél. Kétkomponensű GEL, kiterjesztett DUOMAX és Space Trusstic, melyek mind a magasabb szintű igénybevételhez igazodnak.

Asics GEL-Radience 2 (női)

Az Asics GEL Radience 2 futócipőt azoknak a futóknak ajánljuk, akik nemrég kezdték el az ismerkedést a futással, vagy már régóta sportolnak, de nem tesznek meg nagyon nagy távokat. A nap végi levezető kocogáshoz, vagy a napkezdet jóleső futásaihoz megfelelő futócipő. Rendelkezik az alapvető fontosságú hátsó GEL csillapítással, a cipő első részén pedig a középtalp puha anyaga és a SpEVA betét tompítja a rezgéseket.

Asics GEL-Torana 3 (ffi) Női változatban is kapható!

Nem csak aszfalton, hanem könnyű terepen is kiváló futócipő. Középtalp: SpEVA, A rugalmas molekulából álló könnyű közép-talp anyag felgyorsítja a középtalp visszarugózását az eredeti formába. Trusstic: Növeli a stabilitást a borintó*** szakaszban és optimalizálja a rugalmasságot és torziót az elrugaszkodási szakaszban. DuoMax: Csökkenti a beható erőket és nagyfokú stabilitást és természetes gördülőmozgást biztosít az álló- és lelépő szakaszban. Ajánlott változatos terepen történő futáshoz

Asics GEL-Oberon 3 (ffi)

Azoknak a futóknak ajánljuk, akik nemrég kezdték el az ismerkedést a futással, vagy már régóta sportolnak, de nem tesznek meg nagyon nagy távokat. A nap végi levezető kocogáshoz, vagy a napkezdet jóleső futásaihoz megfelelő futócipó. Rendelkezik az alapvető fontosságú hátsó GEL csillapítással, a cipő első részén pedig a középtalp puha anyaga tompítja a rezgéseket.
Asics GEL-Target WP (ffi) Női változatban is kapható!
Az Asics GEL Target WP kiváló választás Nordic Walking gyakorláshoz, erdei sétákhoz és kirándulásokhoz, vagy akár terepen történő, laza futáshoz. Kiváló csillapításának köszön-hetően alkalmas aszfalton való futásra is. Az Asics GEL Target WP -t úgynevezett Gore Tex membránnal bélelték, így a vizes / sáros, vagy havas terepen történő használat során is szárazon tartja a lábadat.

 

Reméljük ezzel a cikkel felkeltettük érdeklődésedet nem csak a futócipők, hanem a futás iránt is! Ne feledd, hamarosan itt a tavasz, jön a futó és egyéb szabadidős tevékenységek időszaka. 

 

*Szupináló: Kifelé dőlő (szupináló) stílusról beszélünk, ha a futó a külső talpívén fut, így a sarkénak egy kis részére összpontosul a becsapódás ereje, és futás közben túl nagy ütődést kénytelen továbbítani a lábfeje, melyet a láb boltíve képtelen elnyelni. Általában a magas lábboltozatú futókra jellemző ez a stílus.

** Pronáló: Befelé dőlő (pronáló) stíusról beszélünk, ha a futás során a lábfej befelé billen, így a becsapódás utáni pillanatban a lábboltozatra fokozott terhelés esik. Általában a lapos lábboltozatú futókra jellemző ez a stílus. A pronáló futó számára egy, a pronálás elleni stabilizálóval és mozgáskontrollal, illetve dupla sűrűségű közép-talprésszel kialakított futócipőre van szüksége

*** Borintó: A futás közbeni gördülő talajfogás, közvetlenül az elrugaszkodás előtti állapot.

 
Ha tavalyi cipődet elnyűtted, vagy idén tavasszal kezdenéd el a futást és még nincs miben, gyere el hozzánk, üzletünkben további nagyszerű futócipőkről , tájfutó cipőkről és egyéb szabadidős eszközökről kaphatsz teljes körű felvilágosítást kollégáinktól. Ha a kényelmes emberek közé tartozol, akkor látogasd meg webáruházunkat , ahol kényelmesen és sorban állás nélkül vásárolhatsz, sőt, még bankkártyával is fizethetsz.
Hirdetés