CAMP Ergo Belt Hír

Kakuk András
Kakuk András
2016/11/03
A technikai hasi-tasi mindenki kedvence
Hirdetés

Az amatőr futósherpa megmondja

Alapjába véve mindenféle hordóeszköz nélkül igyekszem futni. Azok közé tartozom akik még szeretik a futást sallangoktól mentesen élvezni. Semmi zene, semmi telefontartó a kézen. El kell ismerni viszont, hogy adódnak helyzetek amikor a slusszkulcs nem biztos, hogy a zsebben van a legjobb helyen. Akármilyen hasi-tasit viszont nem vesz fel az ember fia.

 

Camp Ergo Belt teszt

Jókor tettünk szert az olasz cég termékére, ami „zö norsz fész” fetisiszták körében is vállalhatóan jól néz ki és ami még fontosabb technikailag is több, mint egy telefontartó.

Helykihasználás tökéletes. Telefon, kulcs, 5 dl-es puha kulacs, mind elfér. Kifejezetten ötletes a hátsó rekesz, ahova könnyedén becsúsztathatjuk a kulacsot. Ezen nincs semmilyen zipzár csak középen egy varrás. Bármelyik oldalról szépen becsúszik a kulacs, és a helyén is marad. A külső zipzáros rekesz pedig mindenféle értékek őrzője lehet. A fő szempont számomra az volt, mennyire zavar futás közben?

 

Ez mind belefér és még van hely Forrás: Mozgásvilág.hu
Ez mind belefér és még van hely
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

Az első alkalommal kb. 5 perc/ km tempónál próbálgattam. Póló alá, előre, hátra vettem de csak mozog, lecsúszik, sőt ha bőrrel került közvetlen érintkezésbe akkor azért csak dörzsölt. Az biztos volt, hogy ezentúl pólóra kell felvenni, de mi legyen a tuti pozíció? Első csalódásomra megoldást tapasztalt barátom adott. 

A tasit oldalra kell helyezni. Ebben az állapotában nagyobb tempónál is a helyén marad.
Következő futásomnál így hordtam és egy iPhone 6-ost, kulcsot, iratokat, 1,5 dl puha kulacsot tároltam benne és a lendületes lefele futásoknál, kb. 4 perces tempónál sem volt zavaró.

 

Az ultrafutó kedvence - Héjja Peti véleménye

A Camp Ergo Belt egy futó deréköv, de tulajdonképpen bármilyen kültéri tevékenységhez jól passzol. Ami nekem különösen megtetszett, hogy ellentétben az általam eddig használt övekkel, jó széles, 4 cm-es pánttal rögzíthetjük magunkon a kívánt állásban. Kinek-kinek igény szerint a hasi oldalon és a derék felett is viselhető. A pánt tépőzáras, tehát teljes felületen kapaszkodnak egymásba az anyagok, és nem lazul ki futás közben ahogy az sok csatos modellel megeshet. Nem tudom ki hogy van vele, nekem legalább két derékövem pihen a szekrényben amit igen ritkán használok csak.

 

A két legfontosabb dolog amitől „ működik” egy deréköv, szerintem így néz ki:

Az első, hogy ne csúszkáljon össze-vissza a pánt, ne kelljen már állandóan húzgálni a hevedert mert attól bizony sikítófrászt kapok. Sajnos ez a csatos megoldásnál gyakran előfordul.

A másik nagyon fontos dolog, hogy ne vágjon a pánt. Ez persze nagyban függ attól mekkora tárolórészt terveztek az övre. De, ha csak egy fél literes kulacsot, néhány gélt, telefont, (kulcsocskát, aprót,-hogy jól csörögjön..imádom! ) számolok amit elviszünk magunkkal, az kapásból 1 kg környékén van és ha vékony a heveder, nincs az a szupertrendi megamárka ami ne vágna be 10 perc után.

 

A majdnem jó helye Forrás: Mozgásvilág.hu
A majdnem jó elhelyezés
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

A széles, tépőzáras pánt pofonegyszerű megoldás mindkét problémára. Megpakolod, felteszed indulsz. Pár perc futás után, mikor elrendeződik a tartalom kicsit után igazítasz, és ennyi. Elfelejtheted, hogy ott van. A pánt mindkét oldalon oldható, állítható, tehát nincs az a derék amire ne illeszkedne nagyjából 105 cm kerületig.

A tároló, vagy zsebes rész egy 37x10 cm-es, hosszában két részre osztott rekeszből áll. A testhez közelebbi zseb felülről nyitott, biztonságosan tárolható benne pl. a telefonunk, vagy egy két gél, energia szelet. Átlátható, nem kell kutakodni, és egy keresztpántnak köszönhetően jól tartja a rázkódó dolgokat. A külső zseb, egy elasztikus anyagból készült, húzózárral zárható rekesz, ahová nagyszerűen passzol egy fél literes soft kulacs, de befér még mellé a zsepi, popsitörlő vagy a slusszkulcs is.

Összességében tehát minden amit magunkkal kell vinni mondjuk egy délutáni futáshoz, de megkockáztatom, egy szervezett futóverseny akár 50 km-es távját is bőven kiszolgálja. Persze ez nagyban függ attól, ki mennyire szereti bebiztosítani magát.

Én nagyon megkedveltem ezt a darabot, bátran ajánlanám mindenkinek.

 

Konklúzió

Mindketten megszerettük ezt a darabot, amit egyszerűsége ellenére teljesen máshogy viseltük. Én a belső zsebben tartottam a kulacsot, hogy menet közben egy kézzel, könnyen is ki-be rakhassam. Társamat viszont a kulacs kemény feje nyomta és ezért a külső zipzáras rekeszben tartotta azt.

Sajnos, magyar forgalmazóról nem tudunk így marad a netes rendelés.

Hirdetés