Benedek Tibor és Gergely István is futnak a Vivicittán Hír

Futanet.hu;http://www.futanet.hu
2014/04/09
57 országból, 20.000 futó
Hirdetés

A futók napról napra izmosodó társadalmát egyre fokozódó lázban tartja a vasárnapi (ápr. 13) 29. Telekom Vivicittá Városvédő futás, mely az idei futószezon évnyitója lesz. Az előreláthatóan húszezres mezőnyben 57 ország képviseletében több mint ezer külföldi is szerepel (a legtöbben a félmaratonin). Egészen távoli vidékekről is érkeztek nevezések, többek közt Azerbajdzsánból, Bolíviából, Pakisztánból, Vietnámból, Venezuelából. A legtöbb, száznál is több külföldi Horvátországból és Angliából indul Budapestre.

A férfiak között a legidősebb az idén a 82. életévét betöltő Melichár György, aki a 10 km-en rajtol. A nőknél a 7 km-t futó Sztarenszky Tiborné a korelnök, aki a versenyt megelőző napon ünnepli a 79. születésnapját.

Az eddig beérkezett nevezések alapján a 29. Telekom Vivicittá Városvédő futás legnépszerűbb távja a félmaratoni, melyen az indulni vágyók száma már 11 nappal a rajt előtt elérte a „plafont” és így - a magyarországi futóversenyek során először - a szervezők 5600 jelentkezés után le is zárták a nevezést. Az első félmaratonjára készül 377 futó, közöttük olyan is, aki 72 évesen teljesíti életében először ezt a távot.

Első alkalommal lesz ott a mezőnyben a férfi vízilabda válogatott két vezetője, a szövetségi kapitány Benedek Tibor és a csapatvezető Gergely István. A két olimpiai bajnok megosztozik a félmaratonin, mert Benedeknek a csapatával a futópályáról egyenesen Pécsre kell utaznia a horvátok elleni Világliga-selejtezőre készülve. Előreláthatólag a világbajnok vízilabda csapat több játékosa is ott lesz a nézők között, hogy szurkoljanak a kapitányuknak. „Szívesen látjuk, ha úgy tetszik, kihívjuk bármely sportág vezetőit, hogy ők is induljanak és mérkőzzünk meg a 21 km-en” – mondta Gergely István.

Ott lesz a mezőnyben a 7 km-t választó Miklósa Erika operaénekesnő is, aki már nem először vesz részt a Vivicittán a látássérült Riczu Tamást kísérve. Betegsége miatt viszont nem lehet ott az indulók között Balzsay Károly ökölvívó bajnok, akinek mielőbbi felépülést kívánva, az arcképét viselő trikóban fut a Magyar Telekom kezdeményezésére létrejött Fenntarthatósági Média Klub keretein belül induló Class Fm népes csapata, soraiban a népszerű műsorvezetők Szani Rolandtól Vadon Jánosig.

A rajt és a cél a Margitszigeten. Az első rajt 9.30-kor (félmaratoni).

Hirdetés