A X2S TEAM nyilatkozata a téli triatlon elmaradásával kapcsolatban. Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2009/01/19
Tóth Viktor: "Több észrevétel is érkezett a téli triatlon verseny elmaradásával kapcsolatban a X2S csapathoz, különböző emberektől és különböző hangvételben. Szeretnék, mint az egyesület elnöke és a verseny főszervezője ezekre itt reagálni."
Hirdetés

Versenyt eddig 2 alkalommal rendeztek Magyarországon ebben a sportágban, mindkét alkalommal a X2S TEAM.

 

Az első 2007 decemberében házi jellegű verseny volt , 1-2 hét alatt hoztuk össze a Biatlon centrum segítségével (ezuton is ismét nagyon köszönjük!). A verseny 0 költségvetéssel, néhány segítővel és kb. 30 indulóval nagyszerű hangulatban zajlott. Mindenki önkéntesen saját költségeit sem kímélve segített, ami díjat kiosztottunk azt a régebbi versenyek megmaradt díjaiból szedtük össze.

 

2008 januárjában OB-t rendeztünk, szponzorokkal, komoly díjakkal, nemzetközi (legalábbis ahhoz nagyon közeli) színvonalon. Volt névadó partner ( The North Face ), volt szpíker, chipes időmérés ( Champion Chip ), zene, hangulat - komoly meghírdetés, gyerekekkel együtt közel 100 induló és a magyar sport élvonalából jó pár komoly név.

 

A X2S TEAM a két verseny alapján hozta azt a döntést, hogy meghírdetett, nyilvános és várt versenyt nem akarja saját költségből, nyilvánvaló anyagi problémák között megrendezni.

 

BIZTOSAN vannak olyanok, akiknek egy versenyhez elegendő 2 segítő, egy rajtszám és pár mosoly - nagyon is jó, ha van ilyen verseny. Többen vetették szemünkre, hogy miért nem tudunk rendezni 0 költségvetésből versenyt?! Csak azt felejtik el, hogy a 0 költégvetés is azt jelenti, hogy a segítők saját költségen utaznak, a frissítő, a munka, minden egyéb saját zsebből lesz kifizetve. Illetve a nevezési díjakból - ha vannak indulók és el lehet ezért kérni tőlük pénzt.

 

Igen elismerem, hogy lehet ilyen versenyt is rendezni! DE KÉRDEM, vajon miért nem találkozunk lépten-nyomon szépen, jól, ingyenesen megszervezett nagyszerű versennyel? Én magam nagyon szívesen mennék ilyenre.

 

A galyatetői verseny elmaradása 2 héttel a meghirdetett időpont előtt nyilvánossá vált. Miért nem jelentkezett senki, hogy akkor szervezzük közösen, segít. SENKI! Csak a negatív kritika jött. Építőből csak olyan, hogy ezt meg lehetne csinálni...

 

Aki ismer minket és az elmúlt 4 éves tevékenységünket, tudja - vagy tudhatja -, hogy nem kevés saját munkát és pénzt tettünk bele többen is az egyesületből, hogy a versenyek szinvonalát növeljük. Erre azt is írták, hogy elvittük a versenyeket az üzleties, lelketlen versenyek irányába!

 

Azt is kaptuk véleményként, hogy egy versenyen csak az számít, hogyan van meghírdetve: ha elegendő emberhez, idejében eljut, akkor sokan vannak, tehát a verseny máris nem ráfizetéses. De azt is mindenki tudja, hogy a meghírdetés és az "elegendő ember" nagyon nem meghatározható mennyiségek, fogalmak. Lehet egy versenyen 100 induló, pedig csak szóbeszéd útján terjed, de lehet egy versenyen 100 induló a 700 helyett, pedig magyar bajnoki futam, a szövetség hirdeti és minden médiában megjelenik.

 

Állítólag nem számít a versenyen a versenyzőknek biztosított szolgáltatás (tea, leves, ebéd, póló, ajándékok, tombola,...), sem pedig a verseny "értéke", a versenyzők megbecsülése. Én nem így gondolom...

 

A lehetőség nyitott! BÁRKI JELENTKEZHET, hogy a márciusi versenyt megrendezi , vagy segít benne !  Ötleteket és javaslatokat is várunk.  Volt, aki jelezte, hogy megrendezné. Várjuk a jelentkezését...

 

A negatív, nem építő jellegű véleményre nem igazán vagyunk kiváncsiak, azt ismerjük, hogy "könnyű megcsinálni", meg "0 Ft-ból is lehet", meg azt is, hogy "mi már jobbat is csináltunk".

 

Még valami: azzal is tisztában vagyunk, hogy nincsen tökéletes verseny, mert egy olyan verseny, ahol valamit ígérnek a szervezők, biztosan kap kritikát. Egyedül az a verseny biztosan kritikamentes, amely eleve semmit nem ígér, sőt azt mondja, hogy semmi nem lesz, de gyertek itt a pálya, mentek ahogyan tudtok (nincsen jelölés, nincsen segítő, nincsen semmi, amibe bele lehet kötni). Ilyet akartok? Mert a X2S nem akar és nem is fog ilyen versenyt rendezni!

 

Tóth Viktor A X2S TEAM jelenlegi elnöke, a X2S versenyek szervezője, a www.3x2s.hu weboldal szerkesztője .
Hirdetés