A futók száma egyre csak nő... Hír

VasváriPress
2013/05/21
Rekordot döntött résztvevőszámban a VI. Intersport Keszthelyi Kilométerek mezőnye
Hirdetés

Remek időben rendezték a pünkösdi hétvégén a hatodik alkalommal kiírt Intersport Keszthelyi Kilométerek elnevezésű utcai futóversenyt, mely az évek során a Balaton-parti városban többnapos futófesztivállá nőtte ki magát. A 4RUN Félmaraton sorozat záró állomásának évről-évre növekvő népszerűségét jelzi, hogy valamennyi kategóriát és futószámot – köztük a gyermekversenyeket is – tekintve, rekordot jelentő, 1930 futó teljesítette a távokat, félezerrel többen, mint a tavalyi viadalon.

A VI. Intersport Keszthelyi Kilométerek félmaraton számának abszolút győztese Kovács Tamás (ideje: 01:08:33) és Szabó Tünde (01:24:06) lett, a maratont Szabó Gábor (02:48:56) és Földingné Nagy Judit (03:09:32) nyerte.

A 4RUN Félmaraton sorozat abszolút kategóriájában, a debreceni, a szekszárdi és a keszthelyi verseny eredményei alapján, összesítésben Schwartz-Nagy Attila (04:25:16) és Németh Klára (05:39:58) zárt a tabella élén.

 

„A szombati 18 gyermekfutam alkalmával a tavalyinál kétszázzal többen, összesen 680-an álltak rajthoz; vasárnap a 1344 nevezett versenyzőből 1250-en rajtoltak, háromszázzal többen, mint tavaly, közülük 1230 futó célba is ért. Vasárnap a fogyatékkal élő sportolóknak is versenyt hirdettünk. A Fő téri rajtot a verseny fővédnöke, Szekeres Pál, olimpiai érmes, paralimpiai bajnok vívó, sportért felelős helyettes államtitkár „lőtte el”; előtte a teljes mezőnyt megáldotta Tál Zoltán atya, a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya templom plébánosa. A díjakat az államtitkár úr és a szponzorok mellett Ruzsics Ferenc polgármester adta át. Ragyogó időjárás mellett, remek hangulatú versenyt rendeztünk a pünkösdi hétvégén!” - összegzett a főszervező Bedő Beáta.

klikk

Hirdetés