29. Wizz Air Budapest Félmaraton Hír

Futanet.hu;http://www.futanet.hu
2014/09/10
I dén először az interneten keresztül végig követhető az esemény
Hirdetés

Sok-sok ezer futó szerte az országban alig várja már a szeptember 14.-i vasárnapot, hogy a tízezresre duzzadó futófolyam tagjaként maga is nekivágjon a nagy kalandnak, a 21097,5 méter hosszú "kísértésnek". Nem csak a hazai futók körében rendkívül népszerű az esemény, hiszen külföldről is már több mint 1700 nevezés érkezett 60 országból. A verseny egyben a magyar profi futók országos bajnoksága is. A 29. Wizz Air Budapest Félmaraton mezőnye a Városligetből indul (rajt 9:00), és oda is érkezik, miközben Budapest nyolc kerületén keresztül haladva a főváros legszebb részeit érinti.

Akik esetleg bizonytalanok az erejükben, hogy le tudnák e győzni a félmaratont, a váltóban is próbálkozhatnak, párban (11,4 km – 9,7 km) vagy trióban (8,2 km – 4,6 km – 8,3 km). A család számára a 3,4 km-es Ligetkör ajánlott. Ez a futam egyben csúcskísérletet is hoz, mert ekkor rendezik a baba-mama futószámot is, és lehet, hogy annyi babakocsival futó mama vagy papa jelentkezik, hogy akár új rekordot jegyezhetnek (rajt 12.30).

Különlegesség, hogy idén először az interneten keresztül végig követhető az esemény a futanet.hu-n, az Origon és a hosszabbitas.hu oldalon - jelentette be a versenyt rendező Budapest Sportiroda.

Az aznapra vonatkozó közlekedési rendről szeptember 9-től a http://forgalmivaltozasok.hu/ oldalon található információ.

 

Hirdetés