Menü

2010.04.20.     Hozzászólás 87

Zumba Fitness Party

Egy napon, mikor Beto megérkezett aerobik órájára, észrevette, hogy otthon felejtette aerobik zenéit, ezért elővette táskájából kedvenc latin gyűjteményét.


Hazánkat is elérte az új fitness őrület, a megunhatatlan, a pörgős, a szórakoztató Zumba. 

Ez az új mozgásforma teljesen másképp közelíti meg a mozgás fogalmát. Vége az unalmas, ismétlődő fitness óráknak, az unalmas lépéseknek, a megszokott koreográfiáknak. A Zumba teljesen más hangulatot teremt az órákon, és ígérjük, sohasem fogod megunni. Az edzés fogalma többé nem a küzdelmet jelenti majd, hanem egy hatalmas partit, szórakozást.

 

80662-zumba02.jpg

 

A Zumba sztori Kolumbia Cali nevű városában a 90-es évek közepén kezdődött Beto Perez, aerobik és latintánc oktatóval.

Egy napon, mikor Beto megérkezett aerobik órájára, észrevette, hogy otthon felejtette aerobik zenéit. Nem volt mit tenni, gyorsan cselekedni kellett, így elővette táskájából kedvenc latin gyűjteményét, amely csak tradicionális salsa, merengue és cumbia slágerekből állt. Csupa nagybetűs zenével, akusztikus hangszerelésben, és vágatlan eredeti változatban. Improvizált, és levezette élete első „Zumba” edzését. Sokéves oktatói tevékenysége alatt ez volt az első olyan óra, amelyen edzőként nem kellett „harcolnia” a vendégeiért, mivel úgy tűnt saját magukat motiválják, amit akkor hirtelenjében nem is értett. A vendégek egy óra után azonnal rajongóvá váltak, és alig várták a következő edzést. A véletlenből megszületett egy új és forradalmi fitness koncepció, a Zumba Fitness Party.

 

80662-zumba01.jpg

 

A zumba szó a zumbear igéből, kolumbiai szlengből ered. Azt jelenti „gyorsan mozogni, és szórakozni”. Más latin nyelveken pedig bulit, partyt jelent. Beto felnőtt a kihíváshoz, meghozta a döntést, hogy világszerte megismerteti az emberekkel ezt a szenvedélyt.

Az órákon az összes latin ritmus felsorakozik. Észre sem veszed, és megtanulod a salsa, merengue, cumbia, quebradita, reaggeton, calypso, bachata samba, axé, latin funk, flamenco és más táncok alaplépéseit. Nincs összefüggő gyakorlatsor, nincs meghatározva, hogy most ezt vagy azt a lépést tanulod. Egyszerűen ragadnak rád a latin táncok lépései, nem fogod magad esetlennek és ügyetlennek érezni.

 

Az órák hatásosságát mi sem mutatja jobban, mint az a sok elégedett rajongó, akik mindenféle stressz és gyötrődés nélkül szabadultak meg a felesleges kilóiktól. Egy Zumba órán 600 kalóriát is veszíthetsz, miközben a koreográfiának köszönhetően tónusosabbá válnak az izmaid, nő az állóképességed. Mindezt azt az 5 millió zumbázó állítja, akik heti rendszerességgel izzasztják magukat a latin zene ritmusára.

A Zumba segít neked abban, hogy a mozgással kapcsolatos frusztrációidnak végleg búcsút ints. Vágj bele, próbáld ki és tapasztalhatod, hogy alig várod majd az órát, hiszen a mozgás fanatikus rabjává válsz! Tipp: Team Fitness

További fitness termek, ahol Zumba Fitness-t tartanak!

Olvass többet a témáról: tánc, fitness, zumba

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • laura 2016.12.04.   00:30

  laura

  érdeklödnék a szabadhegyi zumba orák iránt valami elérhetőséget ha kaphatnék email cimem : csaladoom@freemail.hu

  válasz erre...

 • laura 2016.12.04.   00:22

  laura

  érdeklödnék a szabadhegyi zumba orák iránt valami elérhetőséget ha kaphatnék email cimem : csaladoom@freemail.hu

  válasz erre...

 • Jenni 2012.08.28.   14:20

  Jenni

  Sziasztok :)

  A VII. és VII. kerületben tudtok vhol nem túl drágán zumba,fitness,aerobic órákat?

  Köszönöm. 

  válasz erre...

 • Nóriiiiiiiiiii12 2012.07.15.   13:26

  Nóriiiiiiiiiii12

  Sziasztok mezőtúron tud valaki zumba oktatást???hol kinél?Smile

   

  válasz erre...

 • Jenny 2012.06.26.   12:28

  Jenny

  Sziasztok.12 éves vagyok,és Dabason szeretnék zumba oktatásra járni,aki tud az segítsen!! Előre is köszönöm! Vagy még ami szóba jöhet az Sári vagy Örkény.Köszönöm..Laughing WinkInnocent :)

  válasz erre...

 • Andurka 2012.04.12.   19:03

  Andurka

  Szia!

  Igen van ,hétfö szerda 19,30 tól vasbolt,barkácsbolt felett focipályával szemben.facebook zumbapéteri alatt további info

  válasz erre...

 • Brig 2012.03.19.   15:30

  Brig

  Sziasztok!

  Gyömrőn van zumba óra?

  Köszi

  válasz erre...

 • Gitka 2012.03.09.   16:01

  Gitka

  Szia Moncsi! Hétfőn- szerdán - pénteken 19-20 óráig tartok zumba órákat a XXII. kerületben a Kolonics Gy. Általános Iskolában (Tompa u. 2-4) felnőtteknek 800.-Ft gyerekeknek 12-16 éves korig 500.-Ft

   

  Szép napot! Gitka

  válasz erre...

 • Gitka 2012.03.09.   16:00

  Gitka

  Szia Juci! Hétfőn- szerdán - pénteken 19-20 óráig tartok zumba órákat a XXII. kerületben a Kolonics Gy. Általános Iskolában (Tompa u. 2-4) felnőtteknek 800.-Ft gyerekeknek 12-16 éves korig 500.-Ft

   

  Szép napot! Gitka

   

  válasz erre...

 • Moncsi 2012.03.01.   17:47

  Moncsi

  Szia Juci!

  Camponában van zumba, de sajnos az esti órában és 1350ft egy óra, ha jól emlékszem!

  Moncsi

   

  válasz erre...