Saját konditerem karácsonyra

Mozgásvilág.hu
2012/11/29
Van pár dolog, ami nincs meg egy saját otthoni fitnesz teremben...
Hirdetés

Mi nincs meg egy saját otthoni fitnesz-teremben?

Nincs utazás a kimerítő edzés előtt/után
Nincs szégyenkezés a testalkatunk/ruházatunk miatt
Nincs várakozás az eszközökre
Nincs idegen emberek izzadsága a gépeken
Nincs drága fitnesz bérlet
Nincs nyitva tartási idő

Ezzel szemben van egy saját, külön bejáratú fitnesz géped egy meghitt, otthonos környezetben, a saját lakásodban.

 

Az oktogonnál egy kifejezetten otthoni használatra szánt fitnesz gépeket forgalmazó üzletben (Láng Sport) néztünk szét és összeállítottuk saját karácsonyi kívánságlistánkat. Az a helyzet, hogy ma már olyan gépeink lehetnek otthon, amik felveszik a versenyt a fitnesz-termek felszerelésével, maximum annyi a különbség, hogy nem napi ezer emberes felhasználásra tervezték.

 

 

NordicTrack T8.0
NordicTrack T8.0

A futópadok közül a NordicTrack T8.0-t néztük ki magunknak. 3 paci erejével felvértezett motor mozgatja alattunk a talajt akár 18 km/h sebességig és akár 10%-os emelkedőt szimulálva. És ha már a szimuláció szóba jött, akkor beszéljünk az iFit Live funkcióról. Ennek köszönhetően beállíthatsz profin megírt edzésprogramokat és a Google Maps segítségével valódi futóterepeket nyomhatsz le úgy, hogy a futópad folyamatosan szimulálja a valódi terepviszonyokat.

Ha szűkebb a keret, akkor a virtuális futóterepet és pár paramétert (pl. 18 km/h helyett "csak" 16 km/h max sebesség, stb.) feláldozva a NordicTrack PF520 ZLT futópad 80.000 forinttal kedvezőbben a karácsonyfa alá kerülhet. Ez jó ötlet karácsonyra...

  

 

NordicTrack E9 ZL
NordicTrack E9 ZL

Akinek a futás nem éppen favorit mozgásnem, az általában szívesebben kacsintgat az ellipitikus trénerekre. A NordicTrack E9 ZL különlegessége a 22 kilós lendkerékben rejlik, ami szélesebb peremének köszönhetően az eddigieknél jóval finomabb mozgást tesz lehetővé. Ellenállása 23 fokozatban állítható és bár nem a leglátványosabb gép, mindezen tulajdonságainak köszönhetően az ellpitikus trénert használók körében a legnagyobb népszerűségnek örvend.

A minőségi otthoni fitnesz gépek piacán kifejezetten jó vételnek számít, de ha ennél kisebb a karácsonyfa, a Reflex Step 2 ötszámjegyű árcimkéje csábító lehet. Ez jó ötlet karácsonyra...

 

 

Weider 8700I Multigym
Weider 8700I Multigym

A felkészült és naprakész eladótól azt is megtudtuk, hogy izomépítéshez, erőfejlesztéshez nem feltétlenül a fekvenyomópad a leghatásosabb és a legolcsóbb (a pad árán felül a súlyok árával is kell számolni). A Weider 8700I Multigymmel a tricepsz, a hát- mell- hasizom, a kar, a váll és a láb is fejleszthető. Ez a gép kis helyen elfér, biztonságos és egy szettben tartalmazza a szükséges kiegészítőket és súlyokat.

A fekvenyomó pad védelmében azért megemlíteném, hogy olcsóbb ajándékként ideális (súlyok nélkül, vagy kevés súllyal), aztán a későbbiekben lehet súlyokkal tovább fejleszteni. Ez jó ötlet karácsonyra...

 

NordicTrack E8500 Multigym
NordicTrack E8500 Multigym

A "gyúrós" részen megtaláltuk személyes kedvencünket, a NordicTrack E8500 Multigymet, ami magasabb ára révén kevésbé valószínű, hogy sokaknál a fa alá kerül, de kuriózumként érdemes rá vetni egy pillantást. Képzelj el egy vékony grafitszürke-króm "szekrény"-t, ami elegánsan meghúzódik a szobában, ám ha kinyitod a két szárnyát, egy komplett konditermed lesz, amivel a legtöbb izomcsoportot bedurranthatod (ábrák segítenek a különböző gyakorlatok elsajátításában).

Számunkra ez lett a MustHave győztes... Ez is jó ötlet karácsonyra...

 

Az otthoni fitneszgépek tárháza nyílván nem merült ki ennyiben, ha érdeklődsz a téma iránt, nézz szét a Láng Sport üzletében, vagy a neten.

 

80518-lanho.jpg
80518-lanho.jpg

Hirdetés