Menü

2008.01.29.     Hozzászólás 0

Igyál az egészségedre!

A juicekészítéstől általában a lustaságunk tart minket vissza. Sokszor nehézkesnek érezzük elővenni a gyümölcscentrifugát (amit később el is kell mosnunk) vagy meghámozni a gyümölcsöket. Pedig egészségünk és a változatos ízvilág érdekében érdemes felváltanunk az „E” betűkkel és aromákkal dúsított leveket.

A juice fogyasztás mellett az alábbi érvek szólnak:
 

- A friss élelmiszer nyers formában jut a szervezetbe, így a benne lévő tápanyagok – azaz az egészséghez szükséges vitaminok és ásványi anyagok – nem károsodnak.

- A szervezetnek könnyebb feldolgozni a folyadék formájában bevitt tápanyagokat, mint a szilárd táplálékot.

- A friss juice javít a szervezet általános egészségi állapotán, és ellenállóbbá teszi a betegségekkel szemben.

- A juice készítésekor egy kicsit meg tudunk állni a rohanó világban.
 

Tippek a juice fogyasztáshoz:
 

- Ha nem iszod meg a juicet, akkor az elkészítés után még 24 óráig tárolhatod 2-4 C-os hőmérsékleten. Ne készíts tehát nagy adagokat, mert hosszabb idő alatt már megbarnul a finom nedű.

- A legtöbb juice-koktél alapja a sárgarépa és az alma, amelyek szinte minden más zöldséggel és gyümölccsel keverhetőek. Ezekből mindig tartsál otthon bőségesen.

- Ha a pénztárcád megengedi, akkor használj a juice készítéséhez is biotermékeket.
- Vásárláskor mindig győződj meg a zöldség / gyümölcs frissességéről.

- A juicet lassan, kortyolgatva igyad. Érdemes hosszasan megízlelni a friss gyümölcsök és zöldségek kivonatának ízét.

- Ne hanyagold el a zöldségből készült juice koktélokat sem, mert ha mindig csak gyümölcskivonatokat iszol a szervezeted telítődni fog gyümölcscukorral.

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.