Igyál az egészségedre! Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/01/29
A juicekészítéstől általában a lustaságunk tart minket vissza. Sokszor nehézkesnek érezzük elővenni a gyümölcscentrifugát (amit később el is kell mosnunk) vagy meghámozni a gyümölcsöket. Pedig egészségünk és a változatos ízvilág érdekében érdemes felváltanunk az „E” betűkkel és aromákkal dúsított leveket.
Hirdetés
A juice fogyasztás mellett az alábbi érvek szólnak:  
- A friss élelmiszer nyers formában jut a szervezetbe, így a benne lévő tápanyagok – azaz az egészséghez szükséges vitaminok és ásványi anyagok – nem károsodnak. - A szervezetnek könnyebb feldolgozni a folyadék formájában bevitt tápanyagokat, mint a szilárd táplálékot. - A friss juice javít a szervezet általános egészségi állapotán, és ellenállóbbá teszi a betegségekkel szemben. - A juice készítésekor egy kicsit meg tudunk állni a rohanó világban.   Tippek a juice fogyasztáshoz:   - Ha nem iszod meg a juicet, akkor az elkészítés után még 24 óráig tárolhatod 2-4 C-os hőmérsékleten. Ne készíts tehát nagy adagokat, mert hosszabb idő alatt már megbarnul a finom nedű. - A legtöbb juice-koktél alapja a sárgarépa és az alma, amelyek szinte minden más zöldséggel és gyümölccsel keverhetőek. Ezekből mindig tartsál otthon bőségesen. - Ha a pénztárcád megengedi, akkor használj a juice készítéséhez is biotermékeket. - Vásárláskor mindig győződj meg a zöldség / gyümölcs frissességéről. - A juicet lassan, kortyolgatva igyad. Érdemes hosszasan megízlelni a friss gyümölcsök és zöldségek kivonatának ízét. - Ne hanyagold el a zöldségből készült juice koktélokat sem, mert ha mindig csak gyümölcskivonatokat iszol a szervezeted telítődni fog gyümölcscukorral.
Hirdetés