Fit-Ball – Labdával a laposért Hír

Puskás Judit - Mozgásvilág.hu
2009/11/23
Ha otthoni edzéshez, zsírégető, alakformáló, erősítő gyakorlatokhoz,  vagy akár egészséges, tartásjavító, aktív üléshez keresel megfelelő eszközt, akkor megtaláltad!
Hirdetés

A Fit-Ball egy nem is annyira új, de annál népszerűbb módszer a rajtunk lévő felesleg mielőbbi eltávolítására.

 

Mi az a Fit-Ball?

A Fit-Ball tulajdonképpen nem más mint egy speciális labda, melyen vagy mellyel különböző fitnessz gyakorlatokat végezhetünk. Segítségével izgalmasabbá tehetjük a hagyományos fitnessz edzést, és az eredmény is látványosabb lesz.

 

Egy kis elmélet

A Fit-Ball egyik legnagyobb erénye a helytelen tartás javítása , ugyanis mai világunkban szinte minden ember küzd a rossz testtartással és az ebből adódó gerinc és egyéb izületi problémákkal. He te is egy ilyen ember vagy, éppen itt az ideje változtatni!

A Fit-Ball működésének lényege, hogy a labda a székkel ellentétben nem fix pontokon érintkezik a talajjal, ezért a törzsizomzat folyamatos és összehangolt működésére van szükség ahhoz, hogy ne veszítsük el egyensúlyunkat, és ülve maradjunk a labdán. Ez az úgynevezett dinamikus ülés , ami állandó, de nem megerőltető hátizom tréninget jelent és biztosítja az izületek, lágyrészek számára a tehermentesített testhelyzetet.



Hogyan tovább?

Mivel az elméleti részt az imént olvastad el, nincs más hátra, minthogy a gyakorlatban is alkalmazd az imént tanultakat. Ehhez nincs is más dolgod, mint megkeresni, hogy mely fitnessz központokban van Fit-Ball tréning , illetve hol vásárolhatsz magadnak saját Fit-Ballt .

 

A többi csak azon múlik, hogy mennyire akarsz komolyan foglalkozni ezzel a sportággal.

Amennyiben véresen komolyan gondolod az edzést és megfogadod, hogy hetente legalább 3-4 alkalommal , legalább fél órát szentelsz rá, akkor tessék eljárni csoportos Fit-Ball edzésekre . Vigyázat, itt ugyanis nemcsak a leadott kilóidat számolják a trénerek, de a hiányzásaidat is!

 



 

Ha csak hébe-hóba vagy kizárólag tartásjavításra használnád a Fit-Ballt , érdemes beszerezned egyet otthonra, skandináv szokás szerint akár székek helyett is.
Hirdetés